Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Ε Ν Ω Π Ι Ο Ν   ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ   Α Ι Τ Η Σ Η Θάλειας Χούντα του Αναστασίου συζ. Νικολάου Μπούρα, Εκδότου – Δημοσιογράφου και Νικολάου Μπούρα του Κωνσταντίνου, Δικηγόρου, κατοίκων αμφοτέρων Αθηνών, οδός Υψηλάντους αρ. 40. Κ Α Τ Α Δημητρίου Τσακνάκη, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., κατοίκου εκ της υπηρεσίας του

Ε Ν Ω Π Ι Ο Ν

 

ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Α Ι Τ Η Σ Η

Θάλειας Χούντα του Αναστασίου συζ. Νικολάου Μπούρα, Εκδότου – Δημοσιογράφου και

Νικολάου Μπούρα του Κωνσταντίνου, Δικηγόρου, κατοίκων αμφοτέρων Αθηνών, οδός Υψηλάντους αρ. 40.

Κ Α Τ Α

Δημητρίου Τσακνάκη, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., κατοίκου εκ της υπηρεσίας του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., Αθήνα, Π. Κανελλόπουλου αρ. 4.

—————-

         Την 21-3-2014 η πρώτη εξ’ ημών απήχθην και αφέθηκα ελεύθερη την 1-4-2014. Την 28-3-2014 ο δεύτερος εξ’ ημών δημοσιοποίησα το γεγονός αυτό, χωρίς να αναφέρω το παραμικρό ως προς το αίτημα των απαγωγέων. Αυτό επέβαλλε η απλή λογική, αφού το κύριο και μόνο μέλημά μου ήταν να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγός μου και κατά το δυνατόν αβλαβής.

         Από την αμέσως επομένη ημέρα υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα οποία γινόταν σαφής αναφορά στο αίτημα που διετυπώθη στον δεύτερο εξ’ ημών από τους απαγωγείς της πρώτης εξ’ ημών – συζύγου μου, στα άτομα που εκλήθησαν να καταθέσουν, σε δυσφορία των αστυνομικών κλπ, γεγονός που είναι παράνομο και έθετε σε σοβαρότατο κίνδυνο την ζωή της συζύγου μου και την μετέπειτα πορεία της υποθέσεως. Υπήρχαν μάλιστα και ρητές αναφορές, ότι η ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έδωσε τις πληροφορίες αυτές στους δημοσιογράφους. Αυτό είναι, πέραν των δημοσιευμάτων, αληθές, αφού το γεγονός το γνώριζα μόνο εγώ και η ΕΛ.ΑΣ. και βεβαίως εγώ δεν ανέφερα κάτι εις ουδένα.

         Όταν αφέθηκα ελεύθερη η πρώτη εξ’ ημών, σε δημόσια τοποθέτησή μου αναφέρθηκα γενικώς στο συμβάν που μου συνέβη, χωρίς λεπτομέρειες που θα έθιγαν την προανάκριση και κάνοντας ρητή αναφορά στην μυστικότητα της διαδικασίας, η οποία ήταν και είναι σε εξέλιξη. Επίσης, αναφέρθηκα σε προηγούμενο «περιστατικό», το οποίο μας είχε συμβεί προ ολίγων μηνών, χωρίς και πάλι να δώσω οιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια. Από την επόμενη ημέρα και πάλι υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα οποία γινόταν σαφής αναφορά στο «περιστατικό» αυτό. Και τις λεπτομέρειες αυτού του συμβάντος τις γνωρίζαμε εμείς, οι οποίοι και δεν αναφέραμε το οιοδήποτε στοιχείο – άλλωστε δεν το πράξαμε όταν έλαβε χώρα σαν γεγονός – και η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα δε, το πρόσωπο που δημοσιοποίησε παρανόμως τα στοιχεία της προανακρίσεως, η οποία έως σήμερα ερευνάται από την Ασφάλεια Αττικής, είναι ο τότε διοικητής της υποδιεύθυνσης ΥΔΕΖΙ αστυνομικός διευθυντής Σταύρος Σταυρόπουλος.

         Όλα αυτά έχουν γνωστοποιηθεί με αναφορές μας στον καθ’ ού και στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και έχει διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Επίσης, ο εποπτεύον Εισαγγελέας Εφετών η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών και έχει εκκινήσει η προανάκριση. Εξετάζεται δε και η εμπλοκή του στο θέμα της απαγωγής της πρώτης εξ’ ημών.

         Παρά ταύτα, ενημερωθήκαμε, ότι αστυνομικός διευθυντής Σταύρος Σταυρόπουλος τοποθετήθηκε να υπηρετήσει στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και η Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία κατά το τυπικό σκέλος του θέματος ενέκρινε την τοποθέτησή του αυτή, στην συνεδρίασή της την 22-10-2014, κατόπιν δικού μας αιτήματος, επισήμανε αφ’ ενός τις παρατυπίες που από πλευράς Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως έλαβαν χώρα και κρατά το θέμα σε εκκρεμότητα και αφ’ ετέρου τόνισε το γεγονός, ότι ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός γνωστοποίησε στην Βουλή τις νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του.

         Τα ερωτήματα είναι, πως ο καθ’ ού και ενώ γνώριζε όλα αυτά εις βάρος του ως άνω αστυνομικού, εδέχθη να τον προτείνει για την θέση αυτή και να τον διατηρεί έως σήμερα και γιατί δεν γνωστοποίησε όλα αυτά στον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του πολίτη και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής; Πρέπει κατόπιν αυτών, ο καθ’ ού να γνωστοποιήσει αφ’ ενός τις διατάξεις του νόμου που στηρίχθηκε για την επιλογή του αυτή και αφ’ ετέρου πως έχει προδικάσει το αποτέλεσμα όλων των νομικών και πειθαρχικών διαδικασιών που εκκρεμούν κατά του αστυνομικού αυτού. Διότι εάν δεν το έχει προδικάσει, τίθεται, ούτως ή άλλως, ευθέως και ηθικό ζήτημα της επιλογής του, στο κατά πόσο δηλ. ένας αστυνομικός που ελέγχεται από την Δικαιοσύνη και την υπηρεσία του, μπορεί να είναι ¨αδιάφθορος¨ και να ελέγχει το σύνολο του δημοσίου τομέα. Πολύ περισσότερο δε να παρέμβει στην πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του, η οποία διενεργείται από συναδέλφους του και λόγω της θέσεώς του «δυσχεραίνει» πολύ. Εάν δε στον αστυνομικό αυτό επιβληθεί δικαστική ή πειθαρχική ποινή, τότε ποια θα είναι η θέση του καθ’ ού; Και βεβαίως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πιθανή απάντηση, ότι τότε θα ενεργήσει, διότι όφειλε να αναμένει το αποτέλεσμα των διαδικασιών που ευρίσκονται σε εξέλιξη και να μην τοποθετήσει τον ως άνω αστυνομικό διευθυντή στην θέση αυτή.

         Επειδή ο καθ’ ού πρέπει να γνωστοποιήσει γιατί δεν γνωστοποίησε όλα όσα εκκρεμούν και διερευνώνται στον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του πολίτη και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και επίσης αφ’ ενός τις διατάξεις του νόμου που στηρίχθηκε για την επιλογή του της τοποθετήσεως του αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου να υπηρετήσει στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και αφ’ ετέρου πως έχει προδικάσει το αποτέλεσμα όλων των νομικών και πειθαρχικών διαδικασιών που εκκρεμούν κατά του αστυνομικού αυτού.

         Επειδή συντρέχει επείγουσα περίπτωση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, αφού ήδη έχει εκκινήσει η νομική και η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, ο οποίος ελέγχεται υπηρεσιακώς από τον καθ’ ού και η όλη διαδικασία σχετίζεται άμεσα την ουσία της υποθέσεως της απαγωγής της πρώτης εξ’ ημών, η οποία ακόμη παραμένει ανεξιχνίαστη.

         Επειδή η παρούσα μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.

Για τους λόγους αυτούς

 

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

 

Ζ η τ ο ύ μ ε

 

 

Να γίνει δεκτή η παρούσα μας.

 

         Να μας γνωστοποιήσει ο καθ’ ού γιατί δεν γνωστοποίησε όλα όσα εκκρεμούν και διερευνώνται στον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του πολίτη και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και επίσης αφ’ ενός τις διατάξεις του νόμου που στηρίχθηκε για την επιλογή του της τοποθετήσεως του αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου να υπηρετήσει στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και αφ’ ετέρου πως έχει προδικάσει το αποτέλεσμα όλων των νομικών και πειθαρχικών διαδικασιών που εκκρεμούν κατά του αστυνομικού αυτού και

         Να καταδικασθεί ο καθ’ ού στην εν γένει δικαστική μας δαπάνη.

                                           Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2014

                                 Ο  αιτών και πληρεξούσιος Δικηγόρος

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας