Οι Σύροι αντάρτες κατέλαβαν την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Σύροι αντάρτες κατέλαβαν την Αλ Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος

Μετά από μήνες μαχών, Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με τη βοήθεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαμπ, στο βόρειο τμήμα της συριακής επαρχίας του Χαλεπίου, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η κατάληψη της συγκεκριμένης πόλης, δεύτερου μεγαλύτερου προπυργίου του Ι.Κ. στη Συρία μετά την «πρωτεύουσά» του, Ράκα,

Μετά από μήνες μαχών, Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με τη βοήθεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαμπ, στο βόρειο τμήμα της συριακής επαρχίας του Χαλεπίου, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η κατάληψη της συγκεκριμένης πόλης, δεύτερου μεγαλύτερου προπυργίου του Ι.Κ. στη Συρία μετά την «πρωτεύουσά» του, Ράκα, ήταν στρατηγικός στόχος και για την Τουρκία, που θέλει να δημιουργήσει μία ζώνη αποκοπής των κουρδικών καντονιών στο συριακό βορρά, ώστε να μη δημιουργηθεί ενιαία ντε φάκτο αυτόνομη κουρδική οντότητα στη βόρεια Συρία.

 

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας