Η παρέμβαση Τσίπρα για το Κυπριακό σε συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Η παρέμβαση Τσίπρα για το Κυπριακό σε συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου, ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη συνάντησσή τους, στο Πεκίνο, στο περιθώριο του

Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου, ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη συνάντησσή τους, στο Πεκίνο, στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ «Belt and Road».

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε στον Αντ. Γκουτέρες τη θέση της Ελλάδας ότι, για να επανασυγκληθεί η Διάσκεψη της Γενεύης, πρέπει να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες και η Αθήνα θα εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση. Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, όπως και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας