Κύπρος: Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Έιντε

Κύπρος: Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Έιντε

O ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ολοκλήρωσε πριν λίγο τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και αμέσως μετά δήλωσε πως ήταν καλύτερη από τη χθεσινή αλλά «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι, εάν οι διαφορές μεταξύ των δύο

O ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ολοκλήρωσε πριν λίγο τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και αμέσως μετά δήλωσε πως ήταν καλύτερη από τη χθεσινή αλλά «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ είπε ότι, εάν οι διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών γεφυρωθούν τότε θα οδηγηθούμε σε νέα διάσκεψη στη Γενεύη, εάν όχι τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα.

Σύμφωνα με τον κ. Έιντε, η διαφορά αφορά τη σειρά που θα συζητηθούν τα θέματα, εάν θα υπάρξει συνδυασμός θεμάτων ή αν θα συζητηθούν μεμονωμένα. Ο κ. Έιντε αυτή την ώρα συναντάται στα Κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί και, αν χρειαστεί, θα κάνει και νέο κύκλο επαφών.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «ο κ. Άιντε δεν έχει μεταφέρει κάποια διαμεσολαβητική πρόταση, αλλά συζητά στη βάση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα για ανακοίνωση, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι σύντομα αυτό θα καταστεί εφικτό με στόχο να καταλήξουμε σε λύση το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ακόμη πως η ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «Είναι σημαντικό πως η πρόταση του Προέδρου ερμηνεύεται ως μία πρωτοβουλία που μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας