Ο Ερντογάν απαιτεί από την Ευρώπη «έκδοση των Γκιουλενιστών»

Ο Ερντογάν απαιτεί από την Ευρώπη «έκδοση των Γκιουλενιστών»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε την έκδοση υποστηρικτών του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας πως ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία είναι «διεθνής υπόθεση». Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν ζήτησε την έκδοση των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα μέλη του κόμματος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε την έκδοση υποστηρικτών του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας πως ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία είναι «διεθνής υπόθεση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν ζήτησε την έκδοση των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα μέλη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του οποίου προσφάτως επανεξελέγη αρχηγός. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς της Τουρκίας θεωρεί τον Γκιουλέν υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν είναι τοπική υπόθεση αλλά διεθνής. Αν έχουμε κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία τότε θα πρέπει να εκδώσετε σε εμάς αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν «κουνώντας το δάκτυλο» σε χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Ο Ερντογάν είχε εκφράσει την ενόχλησή του για την μη έκδοση των «Γκιουλενιστών» κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Βάλαμε στην ατζέντα το ζήτημα των στρατιωτών που σχετίζονται με το πραξικόπημα και των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο έχουν γίνει δεκτές και δείξαμε την ενόχλησή μας. Ρωτήσαμε, πώς μπορείτε και το κάνετε αυτό;» φέρεται να είπε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας