Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υποστηρίζει την ιδέα της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υποστηρίζει την ιδέα της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας

Την άποψη πως μία κοινή ευρωπαϊκή άμυνα θα ωφελήσει και το ΝΑΤΟ, εξέφρασε σε αποκλειστική του συνέντευξη στη La Libre Belgique o γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με αφορμή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και τα εγκαίνια των νέων κτιρίων του Οργανισμού. Μεταξύ άλλων, ο Jens Stoltenberg

Την άποψη πως μία κοινή ευρωπαϊκή άμυνα θα ωφελήσει και το ΝΑΤΟ, εξέφρασε σε αποκλειστική του συνέντευξη στη La Libre Belgique o γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με αφορμή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και τα εγκαίνια των νέων κτιρίων του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, ο Jens Stoltenberg υποστηρίζει ότι οι δαπάνες για την άμυνα θα πρέπει να αυξάνονται όταν αυξάνονται αντίστοιχα και οι εντάσεις, ότι η συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ. Σημειώνει δε, ότι η παρουσία των δυνάμεων της Συμμαχίας στα Βαλκάνια και την Πολωνία είναι άμεση συνέπεια της προσάρτησης της Κριμαίας και της ρωσικής επιθετικότητας.

Εξηγεί όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκεται η ανάπτυξη πιο εποικοδομητικών σχέσεων με τη Ρωσία και ότι η νέα αμερικανική διοίκηση έχει επανεπιβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, καθώς και ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ενισχύσουν – για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό – την παρουσία τους στην Ευρώπη.

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας