Ολλανδία: Το μεταναστευτικό έριξε «στο κενό» τις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

Ολλανδία: Το μεταναστευτικό έριξε «στο κενό» τις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης

Στην κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού οδήγησαν οι διαφωνίες μεταξύ των συμβαλλομένων αναφορικά με τη χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής στην Ολλανδία τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αξιωματούχο που παρακολουθεί την εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ του συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε και άλλων τριών κομμάτων. Η αξιωματούχος Έντιτ Σχίπερς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι

Στην κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού οδήγησαν οι διαφωνίες μεταξύ των συμβαλλομένων αναφορικά με τη χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής στην Ολλανδία τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αξιωματούχο που παρακολουθεί την εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ του συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε και άλλων τριών κομμάτων.

Η αξιωματούχος Έντιτ Σχίπερς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα κόμματα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου. Η ίδια ανέφερε ότι θα καταθέσει τη σχετική έκθεση για την αποτυχία των συνομιλιών στο κοινοβούλιο όσο το δυνατόν συντομότερα.

Το κόμμα του Ρούτε, το μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο, πρέπει τώρα να εξετάσει εάν είναι δυνατό να συγκροτήσει μια εναλλακτική κυβέρνηση συνασπισμού με άλλα κόμματα στη σύνθεσή της.

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας