Βομβαρδισμοί στην Αίγυπτο ως αντίποινα για την αιματηρή επίθεση κατά των Κοπτών

Βομβαρδισμοί στην Αίγυπτο ως αντίποινα για την αιματηρή επίθεση κατά των Κοπτών

Αιγυπτιακές δυνάμεις βομβάρδισαν στρατόπεδα στα οποία λέγεται πως εκπαιδευόντουσαν τρομοκράτες, ως αντίποινα για την επίθεση κατά των Κοπτών Χριστιανών, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το Τhe Australian, τα κρατικά μέσα πραγματοποιήθηκαν έξι επιθέσεις στη Ντέρνα, τη γειτονική περιοχή της Λιβύης. «Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να καταστρέψει στρατόπεδα τρομοκρατίας

Αιγυπτιακές δυνάμεις βομβάρδισαν στρατόπεδα στα οποία λέγεται πως εκπαιδευόντουσαν τρομοκράτες, ως αντίποινα για την επίθεση κατά των Κοπτών Χριστιανών, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Τhe Australian, τα κρατικά μέσα πραγματοποιήθηκαν έξι επιθέσεις στη Ντέρνα, τη γειτονική περιοχή της Λιβύης. «Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να καταστρέψει στρατόπεδα τρομοκρατίας οπουδήποτε, είτε μέσα είτε εκτός της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ο Sisi δήλωσε «έχετε πει ότι προτεραιότητά σας είναι να αντιμετωπίσετε την τρομοκρατία και πιστεύω ότι είστε σε θέση να το κάνετε αυτό». Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στην Ουάσινγκτον, ο κ. Trump δήλωσε «η αιματοχυσία των χριστιανών πρέπει να τελειώσει και όλοι όσοι βοηθούν τους δολοφόνους τους πρέπει να τιμωρούνται».

«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται για την πίστη του»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε την «σκληρότητα και τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας», ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι κανείς δεν «πρέπει να φοβάται για τη ζωή του από την άσκηση της πίστης τους» ενώ έδωσε συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε πως «η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών παντού, τόσο στο έδαφός της όσο και στο εξωτερικό» ενώ «πλήγμα κατά της ανθρωπότητας» χαρακτήρισε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης (GNA) τους βομβαρδισμούς.

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας