Ανθελληνική εθνικιστική υστερία στα Σκόπια

Γράφει από τα Σκόπια ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς Το σκηνικό στα Σκόπια, σημαδεύτηκε από την άφιξη των αθλητών της τοπικής ομάδας Χάντμπολ «Βαρντάρ», η οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με έναν αξιολύπητο τρόπο, το λεωφορείο που έφερε τους νέους πρωταθλητές πέρασε τη λεγόμενη «Πόρτα Μακεδονίας»- «Porta Makedonija» [sic!], ένα κατασκεύασμα του ολοκληρωτισμού στην πΓΔΜ,  στο  έργο

Γράφει από τα Σκόπια ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς

Το σκηνικό στα Σκόπια, σημαδεύτηκε από την άφιξη των αθλητών της τοπικής ομάδας Χάντμπολ «Βαρντάρ», η οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με έναν αξιολύπητο τρόπο, το λεωφορείο που έφερε τους νέους πρωταθλητές πέρασε τη λεγόμενη «Πόρτα Μακεδονίας»- «Porta Makedonija» [sic!], ένα κατασκεύασμα του ολοκληρωτισμού στην πΓΔΜ,  στο  έργο «Σκόπια 2014».

Οι οπαδοί τραγουδούσαν μαζικά, εθνικιστικά τραγούδια και οι περισσότεροι κουνούσαν τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας για να χαιρετίσουν τους παίκτες της ομάδας χάντμπολ.

Την ίδια σημαία είχαν οι Σκοπιανοί στην Κολωνία της Γερμανίας στις 4 Ιουνίου όταν έπαιζε η ομάδα τους, ενώ χθες οι ίδιοι έφεραν τη σημαία του Ήλιου της Βεργίνας στο κέντρο των Σκοπίων.

Χαρακτηριστικά, το βίντεο δείχνει την έξαρση κατά τη στιγμή που τραγουδούσαν το ακροδεξιό και φασιστικό τραγούδι «Ιζλέζι Μόμτσε» [βγες έξω, αγόρι], το οποίο επαναλαμβάνονταν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της υποδοχής των αθλητών που έφθαναν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Οι στίχοι του τραγουδιού αυτού λέει ότι γρήγορα να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη

«Βγες έξω αγόρι στο Μπαλκόνι

Να χαιρετίσεις τη φυλή του Γκότσε

Σηκώστε τα χέρια σας ψηλά

Να πάρουμε την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης».

Βλάντισλαβ Περούνοβιτς –wperunovic@gmail.com

Πηγή: The Hellenic Information Team

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας