Αποκάλυψη σοκ από Τ.Βίζερ: «Η Ελλάδα σε μνημόνιο για τα επόμενα … 45 χρόνια!»

Αποκάλυψη σοκ από Τ.Βίζερ: «Η Ελλάδα σε μνημόνιο για τα επόμενα … 45 χρόνια!»

Σε μια αποκάλυψη σοκ προχώρησε ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξής του στις αυστριακές εφημερίδες Salzburger Nachrichten και Ober Nachrichten. Πιο συγκεκριμένα, ο Βίζερ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μνημόνιο για τα επόμενα … 45χρόνια! Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά 95% θα υπάρξει συμφωνία στο

Σε μια αποκάλυψη σοκ προχώρησε ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξής του στις αυστριακές εφημερίδες Salzburger Nachrichten και Ober Nachrichten. Πιο συγκεκριμένα, ο Βίζερ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε μνημόνιο για τα επόμενα … 45χρόνια!

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά 95% θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Όπως ο ίδιος ανέφερε «στο επόμενο Eurogroup στις 15 Ιουνίου με πιθανότητα 95% θα συμφωνήσουμε. Και μάλιστα έτσι ώστε το ΔΝΤ να εγκρίνει κατά βάση το πρόγραμμα, αλλά μα μην προχωρήσει σε πληρωμή, προτού καταλήξουμε σε μία κοινή ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ μένει οικονομικά, αλλά όχι χρηματοδοτικά προς το παρόν».

Πρόγραμμα για τα επόμενα 45 χρόνια
Ο κ.Βίζερ τόνισε ότι η διαφωνία για το χρέος παραμένει: «Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις υπάρχει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Αθήνα, το οποίο αποδέχονται όλες οι πλευρές. Περιλαμβάνει όπως πάντα μία ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, την οποία όμως οι Ευρωπαίοι πιστωτές και το ΔΝΤ προσεγγίζουν πολύ διαφορετικά.

Οι βασικές παράμετροι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και το πρωτογενές πλεόνασμα για τα επόμενα 45 χρόνια. Δεν πρόκειται για προγνώσεις, αλλά για υποθέσεις, οι οποίες όμως και με ελάχιστες αποκλίσεις οδηγούν σε τεράστιες διαφορές» .

Ανέφερε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτήρισαν «γελοίο» αυτό που πρότεινε το ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αφηγείται τι συνέβη: «Το ΔΝΤ ζητάει ριζική μείωση του χρέους της Ελλάδας με το να μην πληρώνει τοκοχρεωλύσια μέχρι το 2060 και μετά με ένα νέο δάνειο μέχρι το 2100 να τα αποπληρώσει όλα. Εκεί όλοι οι Ευρωπαίοι λένε: Αυτό είναι γελοίο».
Ο κ. Βίζερ επισημαίνει τέλος ότι «το πρόγραμμα βοήθειας τρέχει εδώ και δύο χρόνια. και τελειώνει το καλοκαίρι του 2018. Είμαστε στη δεύτερη αξιολόγηση. Βασικά θα έπρεπε να είμαστε στην όγδοη. Αυτό είναι μία ένδειξη για τις δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν και χωρίς το ΔΝΤ».

el.gr

 

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας