Σαν πας στο πηγαιμό για το Eurogroup

Σαν πας στο πηγαιμό για το Eurogroup

Της Θάλειας Χούντα Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Με τη στήριξη (τουλάχιστον στα λόγια) της Γαλλίας και με σημαία τις τελευταίες αντιλαϊκές τροπολογίες που ψήφισε την Παρασκευή η Βουλή, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει τη τακτική της για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης. Όπως όλα δείχνουν και ασχέτως της επικοινωνιακής

Της Θάλειας Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Με τη στήριξη (τουλάχιστον στα λόγια) της Γαλλίας και με σημαία τις τελευταίες αντιλαϊκές τροπολογίες που ψήφισε την Παρασκευή η Βουλή, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει τη τακτική της για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης.

Όπως όλα δείχνουν και ασχέτως της επικοινωνιακής “μαγκιάς” που το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπει, η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για νέες υποχωρήσεις αποδεχόμενη μια απόφαση ανάλογη της 22ας Μαΐου.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σε συνεργασία με Νταίσεμπλουμ, Σόιμπλε, Λε Μερ και Λαγκάρντ προετοιμάζουν ένα κείμενο – απόφαση με κάποιες αλλαγές – κυρίως στη φρασεολογία- στο ήδη προταθέν, οι οποίες θα δώσουν το περιθώριο, στην ηττημένη κατά τα άλλα, Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί αυτό που δεν αποδέχτηκε στις 22 Μαΐου.

Κατά τα άλλα, χρέος, θετική έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ, ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης – όλοι δηλαδή οι στόχοι της Ελληνικής κυβερνήσεως- πάνε περίπατο.

Το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης έχει πια καταρρεύσει πλήρως, επιτείνοντας το βαρύ κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή οποία και έχει μετατραπεί σε εργαλείο ψήφισης σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου τις προηγούμενες ημέρες ότι, «δεν μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.»

Ο Αλέξης Τσίπρας, λαθεμένα, εκτιμά ότι τα δύσκολα είναι πίσω του και ότι μετά τον Ιούνη, με ένα δομικό ανασχηματισμό, θα πραγματοποιήσει τη πολυπόθητη επανεκκίνηση του πολιτικού του κεφαλαίου. Δυστυχώς για αυτόν και τη κυβέρνηση του ο κυβερνητικός του χρόνος έχει τελειώσει μιας έχει πολιτικά απογυμνωθεί στα μάτια του Ελληνικού Λαού.

Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα έχει πια αντιληφθεί ότι και αυτός αποτελεί έναν ακόμα εντολοδόχο πολιτικό. Μια μαριονέτα στα χέρια των ξένων συμφερόντων. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι μπροστά μας. Και η κρίση του Ελληνικού Λαού πιο σκληρή από ποτέ.

 

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας