Η επάνδρωση του φυλακίου ΛΑΙΜΟΥ στη Φλώρινα και η δικαίωση ενός προσωπικού αγώνα.

Η επάνδρωση του φυλακίου ΛΑΙΜΟΥ στη Φλώρινα και η δικαίωση ενός προσωπικού αγώνα.

της Θάλειας Χούντα Έξι μήνες πριν, στο πλαίσιο ενός δημοσιογραφικού μου οδοιπορικού στη βόρεια Ελλάδα (http://gorganews.gr/el-as-konta-sta-fylakia-ton-synoron-mas) επισκέφτηκα συγκεκριμένα συνοριακά φυλάκια με ένα διπλό στόχο. Να αναδείξω αφενός την ιστορική τους σημασία και αφετέρου τη σημερινή αποστολή που θα έπρεπε να έχουν, την εμπέδωση δηλαδή του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στους κατοίκους των ακριτικών χωριών μας.

της Θάλειας Χούντα

Έξι μήνες πριν, στο πλαίσιο ενός δημοσιογραφικού μου οδοιπορικού στη βόρεια Ελλάδα (http://gorganews.gr/el-as-konta-sta-fylakia-ton-synoron-mas) επισκέφτηκα συγκεκριμένα συνοριακά φυλάκια με ένα διπλό στόχο.
Να αναδείξω αφενός την ιστορική τους σημασία και αφετέρου τη σημερινή αποστολή που θα έπρεπε να έχουν, την εμπέδωση δηλαδή του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στους κατοίκους των ακριτικών χωριών μας.
Επανδρωμένα με την προβλεπόμενη δύναμη -είχα τονίσει τότε- θα απέτρεπαν την είσοδο λαθρομεταναστών, ληστειών και άλλων εγκληματικών πράξεων καθώς και της λαθροϋλοτομίας -ενός προβλήματος που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή.

http://gorganews.gr/wp-content/uploads/2016/11/laimos1-1.jpg

Σήμερα, μετά από αυτή τη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας και των θεσμικών φορέων του Ελληνικού κράτους -που με φίλους και συνεργάτες ξεκινήσαμε το Νοέμβριο του 2016- νιώθω απόλυτη χαρά και δικαίωση μιας και στις 5 Ιουλίου του 2017, το φυλάκιο «ΕΦ ΛΑΙΜΟΥ» στη Φλώρινα γέμισε ξανά με φωνές και ζωή αφού αναβαθμίστηκε από φυλάκιο περιοδικής, σε μόνιμης επάνδρωσης.

Ένα μεγάλο Μπράβο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε κάθε οπλίτη και αξιωματικό που, εκεί, φυλάτει τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού.
Ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής στην επίσκεψη του στο Ε.Φ “ΛΑΙΜΟΣ”

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας