Καμμένος και 3η αξιολόγηση «τραβούν» στον γκρεμό την Κυβέρνηση Τσίπρα

Καμμένος και 3η αξιολόγηση «τραβούν» στον γκρεμό την Κυβέρνηση Τσίπρα

Της Θάλειας Χούντα Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας πολιτικός του ρίσκου. Αρέσκεται στα πολιτικά παίγνια και στις κινήσεις που ανατρέπουν το πολιτικό τραπέζι. Το έχει δείξει αρκετές φορές ότι δεν φοβάται να τζογάρει παίζοντας ακόμα και τη χώρα του την ίδια, στα ¨ζάρια¨. Στο σχεδιασμό του είναι, το

Της Θάλειας Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, χωρίς αμφιβολία, ένας πολιτικός του ρίσκου. Αρέσκεται στα πολιτικά παίγνια και στις κινήσεις που ανατρέπουν το πολιτικό τραπέζι. Το έχει δείξει αρκετές φορές ότι δεν φοβάται να τζογάρει παίζοντας ακόμα και τη χώρα του την ίδια, στα ¨ζάρια¨.

Στο σχεδιασμό του είναι, το να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά την τυπική λήξη του Μνημονίου και με διασφαλισμένο τον δανεισμό της χώρας από τις αγορές. Λογικό. Τότε είναι που θα αποκτήσει πραγματικό και στέρεο πολιτικό αφήγημα.

Αυτοί (η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ), θα πει, σας βάλανε στα μνημόνια. Εγώ σας έβγαλα. Και σαν να τον βλέπω μπροστά μου, θα κλείσει το μάτι στον Ελληνικό Λαό, υπονοώντας του ότι, από εδώ και εμπρός, θα «τρώει με χρυσά κουτάλια».

Όταν όμως ο Τσίπρας σχεδιάζει, το μεταφυσικό γελά.

Οι εκλογές θα γίνουν πολύ πιο νωρίς, από ότι έχει στο μυαλό του το Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό για τρεις λόγους.

Α) Ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι εξαιρετικά δύσκολος και το ΔΝΤ θα ζητήσει, όπως πάντα, να «βγαίνουν» τα νούμερα του, απαιτώντας άμεσα λήψη μέτρων περιορισμού των δαπανών (βλέπε μισθούς και συντάξεις). Το πλεόνασμα του 3,5% που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ. έχει δεσμεύσει τη χώρα, απλά, δεν βγαίνει. Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχτεί τα νέα μέτρα τότε όλος ο επικοινωνιακός σχεδιασμός του Success Story, του Gr-invest, της σταθερότητας και της διάθεσης κοινωνικού μερίσματος πάει περίπατο.

Β) Το πολιτικό κεφάλαιο των Υπουργών της Κυβέρνησης έχει εξαντληθεί. Από τον Κουρουμπλή, στον Παπαδημητρίου και από την Κονιόρδου μέχρι τον Τόσκα και τον Γαβρόγλου η εικόνα της Κυβέρνησης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, την ώρα που στη πραγματικότητα ο Πρωθυπουργός δεν έχει σοβαρό «πάγκο», ώστε να τους αντικαταστήσει.

Γ) Τέλος, ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος, αποτελεί μια πολιτική βόμβα που κανείς δεν ξέρει πότε θα σκάσει. Η υπόθεση του NOOR 1 και οι μη θεσμικές του συζητήσεις με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη θα βρεθούν από σήμερα ξανά στην αρένα του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τις, εκ Λονδίνου, αποκαλύψεις σχετικά με την πολυτελή διαμονή του στο πανάκριβο ξενοδοχείο «Mandarin Oriental» και την εντυπωσιακή Jaguar που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των πανάκριβων αγορών του από το ξακουστό πολυκατάστημα Selfridges. Και η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Το Σάββατο, η εφημερίδα Παραπολιτικά αποκάλυψε, ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πήγε σε καζίνο κατά το ταξίδι του στο Λονδίνο και τζόγαρε χιλιάδες Λίρες Αγγλίας. Εκτός του τεράστιου ηθικού ζητήματος, προκύπτει και ξεκάθαρη παραβίαση του κανονισμού του Υπουργικού Συμβουλίου.

Χθες, ο κ. Τσίπρας απέδειξε στη Βουλή των Ελλήνων ότι θα κάνει, ό,τι μπορεί για να διασώσει τον κυβερνητικό του εταίρο, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα.

Η βοήθεια, βέβαια, είναι αμφίδρομη.

Και ο Πάνος Καμμένος, με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, στηρίζει τον Αλέξη…

Όπως στηρίζει η τριχιά τον …κρεμασμένο.

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας