Οι Πυροσβέστες … του παραθύρου!

Οι Πυροσβέστες … του παραθύρου!

Αφού ο αν. υπουργός Νίκος Τόσκας έλυσε όλα τα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας, επ’ ευκαιρίας των πυρκαγιών, είπε να ασχοληθεί και να λύσει και όλα τα θέματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Κατ’ αρχάς, ενημέρωσε τον ελληνικό λαό, ότι οι πυρκαγιές ήταν οργανωμένο σχέδιο. Μετά, το ανακάλεσε και τελικά, το επανέφερε πιο σουλουπωμένο. Και αφού εξιχνίασε το

Αφού ο αν. υπουργός Νίκος Τόσκας έλυσε όλα τα θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας, επ’ ευκαιρίας των πυρκαγιών, είπε να ασχοληθεί και να λύσει και όλα τα θέματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατ’ αρχάς, ενημέρωσε τον ελληνικό λαό, ότι οι πυρκαγιές ήταν οργανωμένο σχέδιο. Μετά, το ανακάλεσε και τελικά, το επανέφερε πιο σουλουπωμένο. Και αφού εξιχνίασε το έγκλημα, αποφάσισε, να αποδώσει και στους υπαίτιους τις ευθύνες τους. Ποιοι είναι αυτοί; Ποιοι άλλοι από τους Πυροσβέστες!

Αυτοί που είναι ανεκπαίδευτοι ή πλημμελώς εκπαιδευμένοι, αυτοί που ¨μπαίνουν από το παράθυρο¨ στο δημόσιο, αυτοί που φταίνε οι ίδιοι για τα υλικοτεχνικά μέσα που δεν έχουν, αυτοί …

Προφανώς και ο αν. υπουργός δεν είπε, ότι είναι οι ίδιοι ¨ανεκπαίδευτοι¨ Πυροσβέστες που πρώτοι απεγκλωβίζουν ανθρώπους από φρεάτια και χαλάσματα, που πρώτοι τρέχουν στα χιόνια για την σωτηρία ανθρώπων, που πρώτοι τρέχουν στις πλημμύρες για να σώσουν ψυχές και περιουσίες, που πρώτοι τρέχουν σε σεισμούς και που είναι πάντα οι πρώτοι στις φωτιές και, σε κάθε περίπτωση, έχουν θρηνήσει πολλά θύματα εν ώρα ¨ανεκπαίδευτης¨ υπηρεσίας.

Το βασικό όμως ερώτημα είναι, τί έχεις κάνει εσύ σαν αρμόδιος υπουργός, για να τα αλλάξεις αυτά; Και, πολύ περισσότερο, με πιο δικαίωμα στέλνεις ¨ανεκπαίδευτους¨ πυροσβέστες σε συμβάντα και τους εκθέτεις σε κίνδυνο, αφού, το γνωρίζεις; Μήπως, αν ισχύει αυτό το επιχείρημά σου αν. υπουργέ, έχεις και μεγάλες νομικές ευθύνες;

Η αλήθεια είναι, ότι ο αν. υπουργός δεν πρόλαβε τόσα χρόνια, να ασχοληθεί με την Πυροσβεστική, γιατί εμπέδωσε πλήρως το αίσθημα της ασφάλειας στην Κοινωνία μας, με την πάταξη κάθε φαινομένου παρανομίας. Είναι ακριβώς αυτό το αίσθημα, που βιώνουμε όλοι μας κάθε ημέρα και σε κάθε τόπο. Πλέον, κοιμόμαστε και πάλι με τα παράθυρα ανοικτά! Για τόση ασφάλεια μιλάμε!

Ο Ελληνικός λαός έχει σχηματίσει γνώμη για το συγκεκριμένο πρόσωπο και ο ίδιος έρχεται κάθε τόσο, να την επιβεβαιώσει. Μπράβο σου αν. υπουργέ! Μπράβο σου επίσης, που θα πατάξεις και θα τιμωρήσεις παραδειγματικά το χειρότερο κομμάτι του δημοσίου δηλ. την Πυροσβεστική.

Το θέμα όμως είναι σοβαρό, πέραν της όποιας άλλης διάστασης θέλει ο αν. υπουργός να δώσει. Και είναι σοβαρό, γιατί αποδομεί ένα υγιές κομμάτι ένστολων εργαζομένων, τους οποίους έχουμε όλοι μας – πλην του Ν. Τόσκα – κατατάξει ψηλά στην συνείδησή μας. Και αυτό το έχουν κερδίσει με τα έργα τους.

Βεβαίως, δεν είδαμε την παραμικρή αντίδραση του Αρχηγού και της φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος σε αυτές τις δηλώσεις του αν. υπουργού. Πρέπει, να υποθέσουμε, ότι τις συμμερίζονται; Αν ναι, γιατί δεν υπέβαλαν αμέσως τις παραιτήσεις τους; Αν πάλι δεν τις συμμερίζονται, γιατί δεν υπέβαλαν αμέσως τις παραιτήσεις τους, σαν έμπρακτη ένδειξη διαμαρτυρίας; Κύριοι, σε κάθε περίπτωση έχετε χάσει το όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχατε έναντι των συναδέλφων σας και έναντι της Κοινωνίας μας. Πως επιτρέπετε να μιλάει κάποιος με τον τρόπο αυτό για τους ανθρώπους, που φοράνε την ίδια στολή με εσάς; Που έχουν μοιραστεί αγώνες, αγωνίες, συγκινήσεις;

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας