Με αφορμή την Καταλονία

Με αφορμή την Καταλονία

γράφει η Θάλεια Χούντα Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Με αφορμή το δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία της Καταλονίας, Έλληνες, ανιστόρητοι δημοσιογραφίσκοι, έσπευσαν, να κατασκευάσουν ειδήσεις τρόμου σχετικά με αποσχιστικά φαινόμενα και εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν θα αναφερθώ στο παράδειγμα της Κρήτης, γιατί αποτελεί, απλά, φαιδρότητα. Όσον αφορά όμως τη περίπτωση της Θράκης, θα ήθελα,

γράφει η Θάλεια Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Με αφορμή το δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία της Καταλονίας, Έλληνες, ανιστόρητοι δημοσιογραφίσκοι, έσπευσαν, να κατασκευάσουν ειδήσεις τρόμου σχετικά με αποσχιστικά φαινόμενα και εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Δεν θα αναφερθώ στο παράδειγμα της Κρήτης, γιατί αποτελεί, απλά, φαιδρότητα.

Όσον αφορά όμως τη περίπτωση της Θράκης, θα ήθελα, να σταθώ σε μερικά σημεία.

Α)Η μειονότητα στη Θράκη δεν είναι Εθνική αλλά Θρησκευτική.  Σε αντίθεση δηλαδή με τους Καταλανούς, που αποτελούσαν  μια αναγνωρισμένα διαφορετική εθνική ομάδα του Ισπανικού κράτους, η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» διαφόρων Προξενείων στην περιοχή.

Β) Σε αυτή τη μειονότητα, περιλαμβάνονται και χιλιάδες  Έλληνες μουσουλμάνοι Ρομά,  συγκεντρωμένοι σε συγκεκριμένες κυρίως συνοικίες της Κομοτηνής, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης και οι οποίοι απουσιάζουν από όλες αυτές τις περισπούδαστες αναλύσεις.

Γ) Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούμε τους Πομάκους. Οι Πομάκοι μουσουλμάνοι είναι στην πράξη ¨πιο Έλληνες¨ από αυτούς που ¨αμπελοφιλοσοφούν¨ στα cafe των Αθηνών. Παλεύουν όμως για την αυταπόδεικτη και αδιαμφισβήτητη Ελληνικότητα τους, όχι μόνο απέναντι στο Τούρκικο Προξενείο αλλά και απέναντι στην όποια Ελληνική προδοτική Κυβέρνηση, που με σωρεία ενεργειών αμφισβητεί και βάλει ευθέως εναντίον τους. Και όμως δεν λυγάνε…

Αυτοί, οι Έλληνες Ακρίτες Πομάκοι αποτελούν την καλύτερη εγγύηση, ότι η Θράκη δεν θα γίνει ποτέ Καταλονία.

Θα αποτελεί σάρκα από τη σάρκα της Ελλάδας.

Εις τους αιώνας των αιώνων.

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας