Μπράβο στον ¨Αδιάφθορο¨ ταξίαρχο Α. Αναστασάκο!

Μπράβο στον ¨Αδιάφθορο¨ ταξίαρχο Α. Αναστασάκο!

της Θάλειας Χούντα Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια, από τότε που ανέλαβε την Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ο ταξίαρχος Α. Αναστασάκος. Μια ανάληψη, που είχε έρθει με πολύ θόρυβο και για να καλύψει την «αναποτελεσματικότητα» του προηγούμενου Διευθυντή Σ. Σταυρόπουλου, σύμφωνα με τον υπουργό Ν. Τόσκα, ο οποίος και αντικαταστάθηκε προ της λήξεως της

της Θάλειας Χούντα

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια, από τότε που ανέλαβε την Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ο ταξίαρχος Α. Αναστασάκος.

Μια ανάληψη, που είχε έρθει με πολύ θόρυβο και για να καλύψει την «αναποτελεσματικότητα» του προηγούμενου Διευθυντή Σ. Σταυρόπουλου, σύμφωνα με τον υπουργό Ν. Τόσκα, ο οποίος και αντικαταστάθηκε προ της λήξεως της θητείας του.

Για να θυμηθούμε, επ’ ευκαιρίας, λίγο και την τότε επικαιρότητα, κάποιος απόστρατος αστυνομικός είχε κάνει λόγο για «βλάκες» ανώτατους που προήχθησαν και δεν μπορούσε, προφανώς, να κατανοήσει, γιατί ο Σ. Σταυρόπουλος είχε αποστρατευθεί λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις. Δύο χρόνια μετά, έχει ακόμη την ίδια γνώμη; Μόνο οι «βλάκες» έχουν μείνει; Γιατί, στην δική μου παρέα και σίγουρα όχι μόνο εμείς, αυτό που τακτικά θυμόμαστε, είναι η Αθήνα να καίγεται και να καταστρέφεται για πολλές ημέρες το 2008. Αλλά μάλλον τότε, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε «βλάκες» … Και αυτό, το κάνει ακόμη χειρότερο για τους «έξυπνους».

Με το πέρας της διετούς θητείας του νυν Διευθυντή σε ένα μήνα, είναι λογικό, ότι το θέμα απασχολεί πολλούς στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν θα ασχοληθώ, με όσα ακούγονται για ονόματα διαδοχής, με υπόγειες ή άλλες διαδρομές υποψηφίων κλπ. Αυτά, ίσως, θα τα διαβάσετε αλλού. Εδώ, δεν υπάρχουν γραμμάτια και αντιστοίχως, δεν υπάρχει υποχρέωση αποπληρωμής τους.

Πρέπει, σαν ένας πρώιμος και σύντομος απολογισμός, να κατατεθεί η απολύτως θετική διαδρομή του ταξίαρχου Α. Αναστασάκου στη θέση αυτή, μια ιδιαίτερα νευραλγική θέση που άπτεται του συνόλου του δημοσίου τομέα. Ήρεμος, γνώστης, αγαπητός στους συναδέλφους του, συνεργάσιμος με όλους, με μια καλή κουβέντα πάντα και κυρίως αυτό που θα θυμάμαι έντονα, με την Πόρτα Ανοικτή για συζητήσεις … είναι λίγα απ’ αυτά που θα πάρει σαν παρακαταθήκη μαζί του ο ταξίαρχος. Και αποδεδειγμένα, έχει προσφέρει σοβαρή δουλειά και έχει παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα.

Ευχή των περισσοτέρων και Εμού Πρώτης συμπεριλαμβανομένης, είναι, να βρεθεί νομικά ο τρόπος, ώστε να παραταθεί η θητεία του και να συνεχίσει, να προσφέρει από τη θέση αυτή. Ουδείς αναντικατάστατος, αλλά όταν έχεις το «δέκα το καλό» στο χέρι σου, δεν το χρησιμοποιείς άσκοπα!

Ας ελπίσουμε, να έχουν ώτα ανοικτά και να ακούσουν τους αστυνομικούς και την κοινωνία τόσο ο υπουργός Ν. Τόσκας όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Για τον Αρχηγό δε, ας ελπίσουμε, ότι δεν θα είναι η τελευταία, επί των ημερών του, ενέργειά του η τοποθέτηση ενός νέου Διευθυντή, αφού σε λίγους μήνες και ο ίδιος θα μετακινηθεί. Αλλά προς την Οικία του.

Τότε, χωρίς τις μεγάλες υποχρεώσεις του σαν Αρχηγός, μπορεί, να συναντηθούμε σε κάποια βόλτα στο όμορφο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να συζητήσουμε, τρώγοντας φιστίκια Αιγίνης και πίνοντας τσίπουρο Πρεσπών.

Και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για θέμα στάθμευσης των αυτοκινήτων μας ή ξενάγησής μας στους χώρους. Σε αυτό τον Κολοσσό, όλο και κάποιος …..γνωστός μπορεί, να βρεθεί στο προσωπικό φύλαξης ή ξενάγησης και να μεριμνήσει.

Θα το μάθουμε από κοντά. Ποτέ δεν ξέρεις …

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας