Τραγωδία στην Δυτική Αττική: Το κράτος σε ρόλο θεατή

Τραγωδία στην Δυτική Αττική: Το κράτος σε ρόλο θεατή

της Θάλειας Χούντα Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες καταστροφής που προκάλεσε η «σαρωτική» βροχή. Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και δεκάδες οι καταστροφές σε καταστήματα. Νεκροί, αγνοούμενοι, βαριά τραυματισμένοι. Και όλα αυτά, το έτος 2017. Η ανείπωτη αυτή τραγωδίας τη δυτική Αττική γεννά τεράστια ερωτηματικά τόσο για τον ρόλο όσο και

της Θάλειας Χούντα

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες καταστροφής που προκάλεσε η «σαρωτική» βροχή. Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και δεκάδες οι καταστροφές σε καταστήματα. Νεκροί, αγνοούμενοι, βαριά τραυματισμένοι. Και όλα αυτά, το έτος 2017.

Η ανείπωτη αυτή τραγωδίας τη δυτική Αττική γεννά τεράστια ερωτηματικά τόσο για τον ρόλο όσο και για τις ευθύνες της επίσημης πολιτείας. Μιας πολιτείας που άφησε τις πληγείσες περιοχές ανοχύρωτες. Μιας πολιτείας που κινητοποίησε καθυστερημένα και με ελλιπή τρόπο τον κρατικό μηχανισμό.

Την επόμενη ημέρα της καταστροφής, ξεκίνησε ήδη το γνωστό πολιτικό παιχνίδι, με το μπαλάκι των ευθυνών, μεταξύ της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πάντα, το πρώτο που έκανε ήταν να παρουσιαστεί ως λευκή περιστερά και σε ρόλο θεατή, με λόγια παρηγοριάς να προσπαθεί να κλείσει το θέμα όπως – όπως, χωρίς να αναλάβει βεβαίως καμία πολιτική ευθύνη. Από την άλλη, η περιφερειάρχης Αττικής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κα Ρένα Δούρου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία που εκτυλίχτηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. Στις δηλώσεις της η κα Δούρου σημείωσε ότι κατέθεσε την αναφορά, προκειμένου επιτέλους να… τιμωρηθεί κάποιος και να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία.

Σε μια χώρα, δηλαδή, που κυβερνάται από το κόμμα της, σε μια περιφέρεια διοικούμενη από την ίδια, η κύρια Δούρου καλεί τις δικαστικές αρχές να βρούνε το φταίχτη….

Ας κοιτάξουν, καλύτερα, ένα καθρέφτη γιατί θα μας τρελάνουν.

Όσο για τον πρόεδρο Προκόπη, τον οποίο ακούσαμε να λέει ότι ο «ο λαός μας αντέχει και θα αντέξει», θα ήθελα -με όλο το σεβασμό στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας- να τον ενημερώσω ότι εάν οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης κάνανε τη δουλειά τους όπως πρέπει, αν κοιτάζανε τους πολίτες και όχι τις καρέκλες και τις τσέπες τους τότε ο Ελληνικός Λαός δεν θα χρειάζονταν να αντέχει…

Δεν θέλουμε, κύριε Πρόεδρε, να αντέχουμε άλλες καταστροφές, άλλες θυσίες, άλλο πόνο και άλλους νεκρούς..

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας