Τώρα, τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος;

Τώρα, τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος;

της Θάλειας Χούντα Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε σαν αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, την περιβόητη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι «δεν χρειάζονται συλλαλητήρια» και η Κυβέρνηση είναι η μόνη αρμόδια να ενεργήσει αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Πρέπει, να γίνει σαφής η γνώση όλων μας, ότι η

της Θάλειας Χούντα

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, την προηγούμενη εβδομάδα, είχε σαν αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, την περιβόητη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι «δεν χρειάζονται συλλαλητήρια» και η Κυβέρνηση είναι η μόνη αρμόδια να ενεργήσει αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πρέπει, να γίνει σαφής η γνώση όλων μας, ότι η Κυβέρνηση θα χειριστεί επισήμως και το θέμα αυτό, εκ του θεσμικού και Συνταγματικού ρόλου της και το Συλλαλητήριο δεν είχε σκοπό, να ρίξει την Κυβέρνηση ή να αναλάβει κάποιο ρόλο ο κόσμος. Άρα, το τμήμα αυτό της Αρχιεπισκοπικής δηλώσεως ήταν άκαιρο και ανούσιο. Δεν μπορεί όμως να απαγορευτεί τόσο η συνάθροιση του κόσμου όσο και να εισακουστεί η λαϊκή βούληση ή τουλάχιστον, να ληφθεί υπ’ όψιν από τους κυβερνώντες σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. Και στο σημείο αυτό λοιπόν, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ήταν άκαιρη.

Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν χιλιάδες Ελλήνων και παρέστησαν πολλοί Μητροπολίτες, με πρώτον τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος χαιρέτισε το πλήθος και τοποθετήθηκε στο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν την Δυσαρμονία στους κόλπους της Εκκλησίας, στο θέμα αυτό, αλλά και την δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Αρχιεπίσκοπος. Όσο καλοπροαίρετα και να προσπαθήσει κάποιος, να απλουστεύσει τις καταστάσεις, αυτές παραμένουν ευκρινώς προβληματικές, αφού δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος, να εκφέρει επισήμως μία θέση και με την πάροδο ολίγων μόνο ημερών πλήθος Ιεραρχών να ενεργούν τελείως διαφορετικά. Και δεν χρειάζεται, να γίνει λόγος σχετικά με την ανταπόκριση της Αρχιεπισκοπικής θέσης από τον λαό. Ουδείς την εισάκουσε!

Τι θα κάνει τώρα ο Αρχιεπίσκοπος;

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας