Όταν ο Α/ΓΕΣ λέει ψέμματα …

Όταν ο Α/ΓΕΣ λέει ψέμματα …

της Θάλειας Χούντα Δημοσιογράφου Ο Στρατός μας αποτελεί, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, την σταθερή αξία εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού και αυτό οφείλεται τόσο στο σύστημα που λειτουργεί (πειθαρχία κλπ) όσο και στα στελέχη του, τα οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, όπου και αν υπηρετούν. Σε όλους τους κανόνες όμως, υπάρχουν και οι

της Θάλειας Χούντα
Δημοσιογράφου

Ο Στρατός μας αποτελεί, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, την σταθερή αξία εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού και αυτό οφείλεται τόσο στο σύστημα που λειτουργεί (πειθαρχία κλπ) όσο και στα στελέχη του, τα οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, όπου και αν υπηρετούν.

Σε όλους τους κανόνες όμως, υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις. Και τι γίνεται, αν οι εξαιρέσεις αυτές, είναι «η κεφαλή» του οικοδομήματος;

Πρόβλημα στο οικοδόμημα; Όχι βεβαίως.

Πρόβλημα μόνο «στην κεφαλή».

Ας πάρουμε σαν «υπόθεση εργασίας», ότι ο Α/ΓΕΣ απαντάει εγγράφως σε έναν πολίτη, ότι όλες οι αναφορές που έχει κάνει ο πολίτης, έχουν διαβιβαστεί σε μία στρατιωτική υπηρεσία. Πολλοί θα σκεφτούν, ότι αφού το αναφέρει ο Α/ΓΕΣ έτσι και θα είναι.

Ο πολίτης, μετά από αυτό, καταθέτει ερώτημα στην στρατιωτική υπηρεσία για την πορεία της υπόθεσής του. Και αίφνης, έρχεται η απάντηση, ότι «δεν υπάρχουν οι αναφορές στην υπηρεσία».
Τι σημαίνει αυτό;

Ο Α/ΓΕΣ είπε ψέμματα στον πολίτη! Άρα, είναι ψεύτης.
Τόσο απλά και τόσο αληθινά!

Μπορεί ένας τέτοιος στρατηγός, με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φωτογραφίες στο ενεργητικό του, να πέσει τόσο χαμηλά; Και γιατί, να το κάνει αυτό;
Η απάντηση είναι διττή και αυτονόητη. Αφ’ ενός για να συγκαλύψει ενέργειες, που δεν προβλέπονται και αφ’ ετέρου για να καλύψει πρόσωπα.

Αυτά για αρχικό στάδιο και στη συνέχεια της «υπόθεσης εργασίας» θα παρατεθούν και τα έγγραφα, δημόσια πάντα, γιατί αν δεν υπάρχει κάτι να κρύψεις, δεν φοβάσαι και τίποτα.

Και πάλι τονίζω, ότι ο Στρατός ορθά χαίρει της εκτίμησης του λαού και ο Στρατός σαν σύνολο δεν αντικατοπτρίζεται από τις ενέργειες κάποιων στελεχών του, ανεξαρτήτως θέσης που έχουν στην ιεραρχία.

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video