Η “σφαγή” των Στρατηγών σε επανάληψη;

Η “σφαγή” των Στρατηγών σε επανάληψη;

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου Πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και ανανέωσε την θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ για έναν ακόμη χρόνο, γεγονός που οι περισσότεροι στρατιωτικοί δέχτηκαν με ανακούφιση, θεωρώντας, ότι θα ηρεμήσει τα πράγματα έως τις κρίσεις του Ιανουαρίου. Αλλοίμονο όμως. Η αντίδραση υπήρξε άμεση από μερίδα ΜΜΕ, όπου και γινόταν ευθέως λόγος,

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και ανανέωσε την θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ για έναν ακόμη χρόνο, γεγονός που οι περισσότεροι στρατιωτικοί δέχτηκαν με ανακούφιση, θεωρώντας, ότι θα ηρεμήσει τα πράγματα έως τις κρίσεις του Ιανουαρίου.

Αλλοίμονο όμως. Η αντίδραση υπήρξε άμεση από μερίδα ΜΜΕ, όπου και γινόταν ευθέως λόγος, ότι έπρεπε ο Α/ΓΕΣ να επιλεγεί στην θέση αυτή, για να φέρει «νέο αέρα» … Ο ίδιος ο Α/ΓΕΣ έκανε πολλές ημέρες να εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε αντίθεση με όλο το προηγούμενο διάστημα και τα μερικά εκατομμύρια φωτογραφίες του – σε σταθερές όμως πόζες – που μας είχε συνηθίσει. Αυτό, ερμηνεύεται κατά το δοκούν, αφού δεν υπήρξε επίσημη θέση.

Πολλοί θα πουν, ότι είναι λογικό και δίκαιο, να υπάρχουν όνειρα και φιλοδοξίες για ανέλιξη, σε όποια θέση και αν υπηρετείς. Θα συμφωνήσω απολύτως, αν δεχθούμε όλοι, ότι τα ίδια όνειρα και τις ίδιες φιλοδοξίες έχουν και οι υπόλοιποι Αντιστράτηγοι του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι υπηρετούν για δεύτερη χρονιά υπό τις διαταγές του Α/ΓΕΣ και μάλιστα κατά τις περασμένες κρίσεις, ουδείς εκ των ανωτάτων αυτών κρίθηκε.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν πληθύνει οι ¨φωνές διαμαρτυρίας¨ αναφορικά με τον Α/ΓΕΣ, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζει πρόσωπα και καταστάσεις, για να παραμείνει και τρίτη χρονιά στην ηγεσία του Στρατού, ώστε του χρόνου που θα τελειώσει η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ, να αναλάβει αυτός. Κατά τις πληροφορίες αυτές, έχει προσεγγίσει πρόσωπα κοντά στο ΠΡΑΤΤΩ, διατηρώντας τις πολύ καλές του σχέσεις με τους ΑΝΕΛ, ενώ ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας και με τη ΝΔ, φροντίζοντας να θυμίσει την θητεία του κοντά στον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο. Δηλαδή, τα πάω καλά με όλους και ό,τι έρθει. Μόνο που στη ΝΔ ξέρουν πολύ καλά, ότι ο Α/ΓΕΣ «έχει χρεωθεί» στον Π. Καμμένο – σαν επιλογή του και δεδομένης της αποστρατείας δέκα Αντιστρατήγων για να γίνει Α/ΓΕΣ- κάτι που καθιστά αδύνατη την παραμονή του με την αλλαγή Κυβέρνησης. Για το ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά, υπάρχει ή θεωρεί ότι υπάρχει ο ¨κατάλληλος ένστολος άνθρωπος¨, ώστε σε περίπτωση που δεν έχουν διενεργηθεί εκλογές, να … πει την καλή του κουβέντα εκεί που πρέπει.

Οι υπόλοιποι Αντιστράτηγοι είναι κοινωνοί αυτών των ενεργειών του Α/ΓΕΣ και ετοιμάζονται με τη σειρά τους για τις επερχόμενες κρίσεις. Όλοι είναι γνωστοί με κάποιους, όλοι φιλοδοξούν για ανέλιξη στην ιεραρχία και πλέον, προ του άμεσου κινδύνου να αποστρατευθούν εν συνόλω, εάν παραμείνει τρίτη χρονιά ο Α. Στεφανής στη θέση του, έχουν αρχίσει και λαμβάνουν τα μέτρα τους. Σε αυτά βεβαίως, πρέπει να προσμετρηθεί και ο ψυχολογικός παράγοντας, ο οποίος είναι εξίσου σπουδαίος με τον αντικειμενικό, των στρατιωτικών αυτών δεδομένων και των αυξημένων απαιτήσεων που έχει η θέση τους.

Ίδωμεν, αλλά τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ίδια όπως στις κρίσεις που έγιναν ή μάλλον δεν έγιναν.
Για κάθε νεότερο ή επιβεβαίωση των πληροφοριών θα υπάρχει σχετική αρθρογραφία.

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video