Κρίσεις και απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κρίσεις και απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου Η, μέχρι στιγμής, απώλεια οπλισμού από τη Ναυτική Μονάδα της Λέρου είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και με πολλές προεκτάσεις τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στην κοινωνία εν γένει. Αναφέρομαι σε απώλεια, γιατί αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες και η προανάκριση, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Η, μέχρι στιγμής, απώλεια οπλισμού από τη Ναυτική Μονάδα της Λέρου είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και με πολλές προεκτάσεις τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στην κοινωνία εν γένει. Αναφέρομαι σε απώλεια, γιατί αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες και η προανάκριση, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη δηλ. διεπράχθη κλοπή ή εκ παραδρομής έλαβε χώρα άλλο γεγονός ή οτιδήποτε έτερο.

Ο οπλισμός αυτός είναι βαρύς αλλά και στοχευμένος, αφού η εμπλοκή και μόνο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καταδεικνύει τις κατευθύνσεις προς τις οποίες θα πρέπει να «δουν» οι αρμόδιοι, ώστε να είναι και να είμαστε έτοιμοι για κάθε τι. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο χρόνος, που σημειώθηκε το περιστατικό, αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τελευταία απογραφή την 31-12-2018 δηλ. εννέα και πλέον μήνες από τώρα που ανακαλύφθηκε.

Η απόδοση ευθυνών είναι προβλεπόμενη, επιβεβλημένη και πρέπει να είναι ιεραρχική και παραδειγματική, γιατί, πέραν των άλλων, είναι αδιανόητο μια στρατιωτική Μονάδα, να μην αντιλαμβάνεται άμεσα την απώλεια πολεμικού υλικού αλλά να μην μπορεί, να ανακαλύψει και τον δράστη. Και αυτό γιατί, απ’ όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά, δεν υπήρξε παραβίαση των κλειδαριών και δεν ήχησε ο συναγερμός. Άρα, η κατεύθυνση της έρευνας θα μπορούσε εξ’ αρχής να είναι εσωτερική και πιο επικεντρωμένη στα λίγα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στο πλαίσιο των ευθυνών υπάρχουν και οι φήμες για Κρίσεις σε επίπεδο Αρχηγών Επιτελείων. Αυτό αν είναι σωστό ή λάθος, αποτελεί άλλη συζήτηση και απαιτεί άλλη αξιολόγηση, με δεδομένα διαφορετικά αυτών του οπλισμού.

Δεν είναι δυνατόν όμως, να μην θυμόμαστε το πρόσφατο γεγονός με τους δύο στρατιωτικούς μας ομήρους των Τούρκων για πολλούς μήνες. Και εκεί υπήρχαν Διοικητές, Στρατηγοί και Αρχηγός. Η κατάσταση ήταν πλέον σοβαρή, αφού υπήρχαν ανθρώπινες ζωές και όχι υλικό.

Τι έγινε;

Απολύτως Τίποτα!

Ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής παρέμεινε στην θέση του, ο Διοικητής της Μεραρχίας πήρε μια καλή μετάθεση και αίφνης, όλα ήταν «εξαιρετικά»!

Μήπως ο ΥΦΕΘΑ – κατά σύμπτωση ο ίδιος Αλκιβιάδης Στεφανής – θα πρέπει, να εισφέρει την αποκλειστική προσωπική του εξελικτική εμπειρία από την ομηρία των δύο στρατιωτικών στο θέμα των Κρίσεων;

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας