Μια αναμενόμενη κρίση στα νησιά …

Μια αναμενόμενη κρίση στα νησιά …

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου Όποιος αναφέρει, ότι ξαφνιάστηκε από τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο και τη Μυτιλήνη, μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, μάλλον μας κοροϊδεύει. Ήταν πασιφανές, ότι ο θυμός και η οργή σιγόβραζαν, όπως ήταν πασιφανές, ότι κάποιος προσπαθούσε, να κρύψει το μέγεθος του προβλήματος «κάτω από το χαλί». Και ποιος είναι αυτός ο

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Όποιος αναφέρει, ότι ξαφνιάστηκε από τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο και τη Μυτιλήνη, μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών, μάλλον μας κοροϊδεύει.

Ήταν πασιφανές, ότι ο θυμός και η οργή σιγόβραζαν, όπως ήταν πασιφανές, ότι κάποιος προσπαθούσε, να κρύψει το μέγεθος του προβλήματος «κάτω από το χαλί». Και ποιος είναι αυτός ο κάποιος; Μα ο γνωστός ΥΦΕΘΑ, ο  «Υπερυφυπουργός» που ανέλαβε και έταξε, να λύσει το πρόβλημα, που κανένας άλλος δεν μπορούσε πριν απ’ αυτόν.

Τα στρατιωτικό ελικόπτερο του ΥΦΕΘΑ πρέπει να έχει γράψει πολλές ώρες πτήσεων για τις μετακινήσεις του στα νησιά και για να προετοιμάσει και υλοποιήσει τον Κυβερνητικό σχεδιασμό για το προσφυγικό πρόβλημα. Υπάρχουν – όπως πάντα – αμέτρητες φωτογραφίες του από τις κατά τόπους επισκέψεις του και σε όλες ήταν έντονα χαμογελαστός, περνώντας το μήνυμα προς τα «επάνω», ότι όλα βαίνουν καλώς. Μάλλον δεν θα πρόσεξαν πολλοί, ότι οι φωτογραφίες από τις συναντήσεις του ήταν με εκπροσώπους φορέων (πολύτεκνοι κλπ), οι οποίοι αποκλείεται, να εκπροσωπούσαν τις τοπικές κοινωνίες γι’ αυτό το θέμα.

Αυτή η πραγματική εικονικότητα που παρουσίασε ο ΥΦΕΘΑ, δεν άργησε να γκρεμιστεί από τα ίδια τα γεγονότα και γι’ αυτό ακολούθησε η ανάκληση αρμοδιοτήτων που του είχαν δοθεί και εν τέλει, η δημιουργία νέου αρμόδιου Υπουργείου. Και πάλι όμως, ο ΥΦΕΘΑ απασχόλησε την δημοσιότητα με την … σωτήρια λύση που ανακάλυψε και δεν ήταν άλλη, από το περίφημο «δίχτυ»! ακόμη δεν μας έχουν ενημερώσει, πως πάνε οι περιβόητες δοκιμές του στον Σαρωνικό και πόσους μετανάστες σταμάτησαν. Επίσης, δεν μας έχουν αναφέρει το παραμικρό, για το πόσα κιλά ψάρια έπιασαν κατά τις δοκιμές, αφού κάτι τέτοιο θεωρείται πιο σίγουρο.

Και φθάσαμε στα πρόσφατα ακραία επεισόδια, με αποτέλεσμα που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Αναγκάστηκε δε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, να πάρει δημόσια θέση για το ζήτημα.

Ο υπεύθυνος της μεγάλης αυτής κρίσης με τις μή επί της ουσίας ενέργειές του επί τόσους μήνες είναι ο μόνο ένας: ο ΥΦΕΘΑ.

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας