Διεθνή

ΟΗΕ: Τα κρούσματα Έμπολα διπλασιάζονται κάθε τρείς εβδομάδες

ImageHandler

Τη στιγμή που η εξάπλωση του ιού Έμπολα προκαλεί πανικό στη Δυτική Αφρική και τη Δύση και ενώ ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά, ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε τρεις εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τον Έμπολα, Ντέβιντ Ναμπάρο, ο αριθμός των κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού διπλασιάζεται κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ενώ η αντιμετώπιση της επιδημίας πρέπει να εντατικοποιηθεί κατά 20 φορές συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Ναμπάρο προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει μαζική κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας ώστε να λάβουν την απαραίτητη στήριξη οι πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής, θα είναι «απίθανο να θέσουμε υπό έλεγχο την ασθένεια και ο κόσμος θα πρέπει να ζει με τον ιό Έμπολα για πάντα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο ΟΗΕ ξέρει τι χρειάζεται να συμβεί για να αντιμετωπιστεί ο ιός άμεσα και συμπλήρωσε ότι «μαζί πρόκειται να τον σταματήσουμε».

Πάνω από 4.000 τα θύματα του Έμπολα
Πάνω από 4.000 είναι και επίσημα οι νεκροί από τον Έμπολα στη δυτική Αφρική, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ αναφέρει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 4.033 νεκρούς επί συνόλου 8.399 κρουσμάτων.
Οι επτά πληγείσες χώρες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες από τον ΠΟΥ. Η πρώτη περιλαμβάνει τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο και η δεύτερη ομάδα τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.
Η Λιβερία είναι η χώρα που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα με 2.136 νεκρούς και ακολουθεί η Σιέρα Λεόνε με 930 θύματα, η Γουινέα με 778, οκτώ στη Νιγήρια και ένα θύμα στις ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός αναφέρει επίσης ένα κρούσμα στην Ισπανία (με την νοσοκόμα) και ένα κρούσμα στη Σενεγάλη.

Σε διαφορετικό ξέσπασμα του ιού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχασαν τη ζωή τους 43 άτομα, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 71 περιπτώσεις.

Πηγή: http://www.geopolitics.com.gr/

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν