Διεθνή

Έρχεται σφαγείο αμάχων στο Κομπανί και ποιος θα είναι ο επόμενος;

Παρατίθεται απόσπασμα από την έκκληση του Κούρδου Διοικητή της Άμυνας στην πόλη Κομπανί στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, Σεΐχη Ισμέτ Χασσάν.

«Πολιορκούμαστε από τρείς πλευρές από το ΙΣΙΣ (Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία – έτσι αποκαλούνται) και βόρεια από την Τουρκιά. Πώς και από πού θα μπορέσουμε να πάρουμε τις ενισχύσεις;

Οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αποτελεσματικές, έπληξαν μόνο μερικά σπίτια. Το ΙΣΙΣ έχει ενισχύσεις από άρματα μάχης, οπλοπολυβόλα και πυροβολικό. Χρειαζόμαστε να ανοιχτεί ένας διάδρομος, για να διαφύγουν οι άμαχοι. Αν εισέλθουν στο κέντρο της πόλης, θα γίνει σφαγή.»

Σχόλιο: Η γειτονιά μας βάλλεται από Βορρά και Νότο με πολεμικές ενέργειες ευρείας κλίμακας, που προκαλούν σφαγεία και εκατόμβες θυμάτων και αμάχων αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων. Και αν συνυπολογίσουμε και τις μεταναστευτικές τάσεις από την Αφρική από τις φυλετικές διαμάχες για το ποιοι θα είναι οι τοπικοί προστάτες των της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, των πετρελαίων, του χρυσού και των διαμαντιών και των υπολοίπων ευγενών μετάλλων και ορυκτών συν την πανδημία του έμπολα που απειλεί τον υπόλοιπο κόσμο… Τα συμπεράσματα δικά σας.
Θα κλείσω με μία φράση του Ιησού Χριστού: «Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί, ότι αυτοί Υιοί Θεού κληθήσονται».
Με προβληματισμό
Ελλάς, 11 Οκτωβρίου 2014
Μιχαήλ Ν. Αβέλλας

Πηγή: http://www.hellasforce.com/

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν