Σωματείο: ” Οι Φίλοι του Παιδιού”. Κοντά στα παιδιά που υποφέρουν

Σωματείο: ” Οι Φίλοι του Παιδιού”. Κοντά στα παιδιά που υποφέρουν

Συνέντευξη στην Θάλεια Χούντα   Οι πραγματικοί φίλοι είναι τόσο πολύτιμοι αλλά και τόσο δυσεύρετοι σε αυτή την τόσο σκληρή εποχή. Σε κάθε κανόνα όμως πάντα υπάρχει και μια μεγάλη εξαίρεση η οποία κάνει και την διαφορά. Η Πρόεδρος του Σωματείου ” Οι Φίλοι του Παιδιού” κα. Μαριλένα Μαμιδάκη μας εξηγεί τι σημαίνει στην πράξη

Συνέντευξη στην Θάλεια Χούντα

 

Οι πραγματικοί φίλοι είναι τόσο πολύτιμοι αλλά και τόσο δυσεύρετοι σε αυτή την τόσο σκληρή εποχή. Σε κάθε κανόνα όμως πάντα υπάρχει και μια μεγάλη εξαίρεση η οποία κάνει και την διαφορά. Η Πρόεδρος του Σωματείου ” Οι Φίλοι του Παιδιού” κα. Μαριλένα Μαμιδάκη μας εξηγεί τι σημαίνει στην πράξη …..φιλία!

Η Κ. Μαριλένα Μαμιδάκη

Η Κ. Μαριλένα Μαμιδάκη

Κυρία Μαμιδάκη πότε ιδρύθηκε το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Φίλοι του Παιδιού” και για ποιό σκοπό;

Η ευαισθησία και η ανάγκη προσέγγισης των παιδιών που ζουν δίπλα μας και υποφέρουν προέτρεψε μια ομάδα γυναικών το 1987 να δημιουργήσει Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» . Το Σωματείο κάλυψε μια πορεία 25 χρόνων και σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί με άριστη οργάνωση, ποιότητα εργασίας και πείρα στην προστασία και φροντίδα του παιδιού, που είναι αποδέκτης έντονων καθημερινών προβλημάτων. Περισσότερα από 2.500 παιδιά 850 οικογενειών με σοβαρά προβλήματα υγείας και διαβίωσης βοηθήθηκαν στο διάστημα αυτό. Οι Φίλοι του Παιδιού διοικούνται από 20μελές συμβούλιο που αποτελείται από γυναίκες εθελόντριες.

Ποιά άτομα στηρίζει το Σωματείο και με ποιό τρόπο;

Το σωματείο μας στηρίζει το άπορο παιδί από την γέννησή τους έως 18 ετών, την άγαμη μητέρα και την άπορη οικογένεια.

Στο παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας προσφέρουμε ιατρικές εξετάσεις, νοσηλεία, καλύπτουμε σημαντικές ιατρικές εξετάσεις, αγοράζουμε φάρμακα και εμβόλια. Επίσης, καλύπτουμε σε μηναία βάση τα υλικά για σακχαρώδη διαβήτη και μεσογειακή αναιμία.

Στο παιδί που ζει σε άπορη οικογένεια προσφέρουμε τρόφιμα, γάλα, πάνες και βρεφική διατροφή σε μηνιαία βάση. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών προσφέροντας έπιπλα , αγοράζοντας ηλεκτρικές συσκευές, πληρώνοντας θέρμανση ,δίδακτρα και σχολικά είδη. Επίσης, έχουμε ανεπτυγμένο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών και εκδηλώσεων. Μεσολαβούμε ώστε να γίνονται τα παιδιά δεκτά σε κατασκηνώσεις και διατηρούμε 2 ιδιόκτητα τροχόσπιτα σε camping στην Ν.Μάκρη όπου παραθερίζουν τα παιδιά με τις οικογένειες τους για μία εβδομάδα με όλα τα έξοδα διατροφής, διαμονής και μεταφοράς πληρωμένα από το Σωματείο.

Από το 1992 λειτουργεί ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης και προσωπικής ανάπτυξης ανύπαντρων μητέρων καθώς και ομάδες γονέων. Η ομάδα βοηθά στην αντιμετώπιση του ρόλου των ανύπαντρων μητέρων και δημιουργεί ένα περιβάλλον αποδοχής εξισορροπώντας έτσι τον οικογενειακό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Η οικονομική κρίση αποτελεί εμπόδιο στην συνέχιση της προσφοράς σας προς τους αδύναμους κρίκους της κοινωνίας μας ,οι οποίοι δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται;

Το λυπηρό είναι πως τον τελευταίο χρόνο , αυξάνονται ραγδαία οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια από το Σωματείο μας.

Μας λυπεί ο ιδιαίτερα ο αυξανόμενος αριθμός καθώς επίσης και το γεγονός πως έχει αλλάξει το προφίλ των οικογενειών που αιτούνται βοήθεια

Πρόκειται για Έλληνες που ενώ μέχρι χθες ζούσαν αξιοπρεπώς τώρα έχουν χάσει την εργασία τους , δεν έχουν καταφέρει να βρουν καινούρια εργασία και για τον λόγο αυτό αδυνατούν να ανταποκριθούν στην ικανοποίηση βασικών βιοτικών αναγκών των παιδιών τους.

Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια οικονομική κατάσταση επηρεάζει και εμάς, ως Φιλανθρωπικό Σωματείο. Το Σωματείο μας όπως γνωρίζετε , δεν έχει καμία οικονομική επιχορήγηση μέχρι σήμερα από το Κράτος ή από άλλο φορέα, στηρίζετε στην ιδιωτική πρωτοβουλία , στις δωρεές και συνδρομές των μελών του.

Ακριβώς σε αυτή την δύσκολη στιγμή , που οι άνθρωποι μας έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά για εμάς του στοίχημα είναι να καταφέρουμε να είμαστε δίπλα τους και να στηρίξουμε τον θεσμό της οικογένειας

Από το 1997 είστε μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Θέλετε να μας μιλήσετε γι αυτό;

• Η Ένωση Μαζί για το Παιδί ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειες 10 Κοινωφελών Οργανώσεων που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών.

• Στοχεύει στο συντονισμό ενεργειών, δράσεων, εκδηλώσεων και πολιτικών για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά σε ανάγκη

• Προσφέρει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη σε περισσότερα από 5.000 παιδιά ετησίως και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

• Παράλληλα λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2009 την «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Μια γραμμή συμβουλευτικής παιδιών εφήβων και γονέων.

• Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” είναι μια ανεξάρτητη οικονομικά οργάνωση, που συντηρείται από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, καμπάνιες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έσοδα από τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

 

Πηγή: exipno.gr

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video