«Άνοιγμα» Ερντογάν σε ΕΕ

«Άνοιγμα» Ερντογάν σε ΕΕ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε την Παρασκευή πως η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το ότι υποστήριξε ανοικτά το «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση. Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που οργάνωσε το κέντρο προβληματισμού Atlantic Council στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η ΕΕ βγήκε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε την Παρασκευή πως η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το ότι υποστήριξε ανοικτά το «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που οργάνωσε το κέντρο προβληματισμού Atlantic Council στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η ΕΕ βγήκε χαμένη όταν μπλέχτηκε στο τουρκικό δημοψήφισμα, αλλά η κυβέρνηση του δεν βάζει φραγμό στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Υποστηρίξατε την εκστρατεία υπέρ του ‘όχι’ στο δημοψήφισμα και χάσατε. Τώρα, πρέπει να γυρίσετε αυτή τη σελίδα και να προσπαθήσετε να αναπτύξετε τις σχέσεις σας με την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε πως «η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν θα περιμένει για πάντα την απόφαση της ΕΕ ως προς την ένταξη της χώρας, ειδικά από τη στιγμή που έχουν πραγματοποιήσει τις επιθυμίες της Ένωσης. «Δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα που δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε, μόλις το ζητήσουν. Ό,τι επιθυμούν, το κάνουμε. Όμως εξακολουθούν να μας κρατούν στην πόρτα».

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video