Κάτι προς το καλό αλλάζει στο ΓΕΣ

Κάτι προς το καλό αλλάζει στο ΓΕΣ

γράφει η Θάλεια Χούντα – δημοσιογράφος Τα εθνικά θέματα και η κρισιμότητα των στιγμών απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση από πλευράς Στρατού, ο οποίος και καλείται, να σηκώσει «τα βάρη» στην πλειοψηφία τους. Η σοβαρότητα δε, έχει να κάνει τόσο εσωτερικά στα του Στρατού όσο και στην εικόνα που πρέπει να εκπέμπεται δημοσίως, σκοπός της οποίας πρέπει

γράφει η Θάλεια Χούντα – δημοσιογράφος

Τα εθνικά θέματα και η κρισιμότητα των στιγμών απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση από πλευράς Στρατού, ο οποίος και καλείται, να σηκώσει «τα βάρη» στην πλειοψηφία τους. Η σοβαρότητα δε, έχει να κάνει τόσο εσωτερικά στα του Στρατού όσο και στην εικόνα που πρέπει να εκπέμπεται δημοσίως, σκοπός της οποίας πρέπει να είναι και η ενδυνάμωση του φρονήματος των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε από την Ηγεσία του Στρατού δηλ. έναν πρώην Αρχηγό, το «δόγμα» των χιλιάδων στημένων φωτογραφιών (με τις αντίστοιχες κινήσεις των χεριών, το σκεπτικό ύφος, το σοφιστικέ ύφος κλπ) από επισκέψεις σε στρατιωτικούς σχηματισμούς. Ήταν σε όλους πασιφανές, ότι σκοπός δεν υπήρξε η ανάταξη του φρονήματος αλλά η προσωπική προβολή της Ηγεσίας και η προσπάθεια εμπεδόσεως δια της επαναλήψεως στην κοινή γνώμη, ότι το πρόσωπο έχει μεγαλύτερη σημασία παρά το σύνολο. Ο «σοφός Ηγέτης» πάνω απ’ όλα!

Η σημερινή Ηγεσία του Στρατού έχει δείξει την οδό που ακολουθεί και η οποία είναι αυτή της συνετής διαχείρισης όλων των θεμάτων. Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που να λύσει όλα τα προβλήματα σε μία ημέρα αλλά αναγνωρίζεται η άοκνη προσπάθεια και σε συνδυασμό με τις αυξημένες απαιτήσεις σε διάφορους τομείς. Το πρόσφατο παράδειγμα να αναλάβει ο Στρατός τον υγειονομικό έλεγχο των αεροδρομίων, μπορεί στα στελέχη να μοιάζει και είναι, επιπλέον φόρτος εργασίας, όμως στη δημόσια εικόνα στου Στρατού έρχεται σαν επιβράβευση της ορθής λειτουργίας του και σαν επιβεβαίωση της συνεχούς πιο υψηλής θέσης που λαμβάνει στην εκτίμηση του λαού. Ως προς την έλλειψη στημένων φωτογραφιών από τις επισκέψεις του Αρχηγού ΓΕΣ αυτό προσμετράται στα θετικά του, δεδομένου ότι έχει να επιτελέσει και επιτελεί έργο ουσίας και όχι έργο εικόνας. Γνωρίζει ο ίδιος, καλύτερα όλων, ότι εάν κληθεί, να κινητοποιήσει τον Στρατό για εθνικά θέματα, ουδείς θα θυμάται τις φωτογραφίες του αλλά όλοι θα θυμούνται τα έργα του.

Η νυν Ηγεσία του ΓΕΣ αποδεικνύει στην πράξη, ότι είναι η εποχή της σοβαρότητας και όχι της σοβαροφάνειας και των φανφαρονισμών. Και αυτό στις ημέρες μας μόνο καλό είναι!

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video