Αρχείο Συνεντεύξεων με τη Θάλεια

Εκδήλωση αναδάσωσης από τους Lions

Η Θάλεια Χούντα με τον κ. Σωτήρη Παγώνη

Γράφει Η Θάλεια Χούντα

 

Πριν λίγες ημέρες, στα πλαίσια υλοποίησης του στόχου του Διεθνούς Προέδρου των Λεσχών Lions, κ Wing-Kun Tam, να φυτευτούν 1000000 δένδρα παγκοσμίως, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, για την ανάγκη αποκατάστασης των φυσικών οικοσυστημάτων που περιβάλλουν τον οικιστικό ιστό, οι Lions του Θέματος 117Α Νοτίου Ελλάδος προχώρησαν σε εθελοντική πιλοτική αναδάσωση στον Άγιο Πέτρο Πεντέλης.

Αρχικά φυτεύτηκαν 1000 νεαρά δενδρύλλια και θάμνοι αείφυλλων πλατύφυλλων από ενδημικά είδη προκειμένου να σταθεροποιηθεί το έδαφος και να βελτιωθούν οι μικροκλιματικές συνθήκες.

Η ημέρα ήταν υπέροχη, συνεισφέροντας σε αυτή την πολύτιμη προσπάθεια και εκτός από τα μέλη και τους φίλους των Λεσχών Lions Αττικής, παρόντες ήταν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνα, πολίτες από τη Ν. Μάκρη, αλλά και μικροί μαθητές από τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης με τους συνοδούς τους.

 

Η Θάλεια Χούντα με τον κ. Σωτήρη Παγώνη και τους Lions, κ. και κα. Σαρρή, κ. Π. Χατζημαλλή, Αντικυβερνήτη 'B
Η Θάλεια Χούντα με τον κ. Σωτήρη Παγώνη και τους Lions, κ. και κα. Σαρρή, κ. Π. Χατζημαλλή, Αντικυβερνήτη ‘B

Πριν από την έναρξη των εργασιών έγινε ενημέρωση για τους στόχους του προγράμματος και την ανάγκη να συνεχιστεί από την τοπική κοινωνία το έργο που ξεκίνησε στην περιοχή της.

Επακολούθησε επίδειξη από δασολόγους για τα διαδοχικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι εθελοντές προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και απώλειες.
Το σημαντικό είναι ότι έχει υπάρξει υπέρβαση του στόχου του Διεθνούς Προέδρου, αφού μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί 7000000 δενδρύλλια και το έργο συνεχίζεται.

 

Πηγή: vimaonline.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν