Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ περήφανα και στα σύνορά μας

Της Θάλειας Χούντα

Με αστυνομικούς του Α.Τ Κήπων

Κατά τη διάρκεια του δημοσιογραφικού μου οδοιπορικού στα σύνορα της χώρας μου, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον Τελωνειακό Σταθμό των Ευζώνων στο Κιλκίς και τον Συνοριακό Σταθμό Κήπων στον Έβρο, όπου ιδίοις όμασοι διαπίστωσα την πραγματικά σοβαρή και μεθοδική παρουσία των αστυνομικών μας στους ελέγχους που προβλέπονται.

Στο Συνοριακό σταθμό Κήπων

Και τα δύο σημεία εισόδου στην Ελλάδα παρουσίαζαν αυξημένη κίνηση, το μεν των Ευζώνων με εκατοντάδες φορτηγά, κυρίως και το δε των Κήπων με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Ο έλεγχος των διαβατηρίων διενεργείται με μεγάλη προσοχή, γιατί οι καιροί είναι ¨πονηροί¨, ο κίνδυνος της τρομοκρατίας αυξημένος και είναι καλύτερα να προλαμβάνεις ό,τι μπορείς. Η εμπειρία των αστυνομικών μας είναι το καλύτερο ¨όπλο¨, αφού τόσο τα έγγραφα όσο και η εν γένει φυσική παρουσία των διερχομένων πρώτα απ’ όλα … σκανάρονται και αναλύονται ταχύτατα με την ματιά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που η συμπεριφορά των ελεγχομένων τους έχει προδώσει ασχέτως των εγγράφων.

Στο Α.Τ Κήπων

Το κίνητρο και εδώ είναι ένα και απλό: το καθήκον στην Πατρίδα. Και οι αστυνομικοί το επιτελούν στο ακέραιο στα κομβικά αυτά σημεία και ιδιαίτερα στους Κήπους που είναι η πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη από την Ασία αλλά και στους Ευζώνους που είναι το πρώτο σημείο οδικού ελέγχου προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Με αξιοπρέπεια, χαμόγελο αλλά και αποφασιστικότητα η ΕΛ.ΑΣ. κάνει αισθητή και εδώ την παρουσία της, μέσω αυτών των υπέροχων αστυνομικών που η ματιά τους συνεχώς φτερουγίζει προς το ιερό σύμβολό μας, την σημαία μας που κυματίζει περήφανα και θα συνεχίσει να κυματίζει, αφού τέτοιοι Έλληνες είναι εκεί.

Στο Συνοριακό σταθμό Ευζώνων

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αστυνομικό των Ευζώνων που με χαμόγελο και υπομονή με καθοδήγησε και μου εξήγησε αρκετά. Η μόνη απαίτησή τους στις περιοχές αυτές, την οποία και μεταφέρω προς τον Αρχηγό και κάθε υπεύθυνο, είναι να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, με ισχυρότερο σήμα και αυτό όχι για ψυχαγωγία αλλά σαν αναγκαίο κομμάτι της δουλειάς τους.

Κερέμη Κυριακή, Αστυνόμος Α΄, Διοικητής  Α.Τ. Κήπων Έβρου

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν