Διεθνή

Οι ΗΠΑ δίνουν 26 εκατ. ευρώ για την ισπανική στρατιωτική βάση Moron σε αντίθεση με την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ δίνουν 26 εκατ. ευρώ για την ισπανική στρατιωτική βάση Moron σε αντίθεση με την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να καταβάλουν  στην Ισπανία  26.000.000 ευρώ  για να  επιτρέψουν την κατασκευή  μια μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Moron de la Frontera κοντά στη Σεβίλλη, αναφέρει ***ρωσικό ΜΜΕ.

Στην Ελλάδα όμως, σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostagma.gr,  είμαστε πιο «ανοικτοχέρηδες» και προσφέρουμε στους Αμερικανούς την δημιουργία αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο  Πέλαγος εντελώς « δωρεάν».

Η παραχώρηση στρατιωτικού υλικού μέσω πιστώσεων  FMS από τις ΗΠΑ δεν συνιστά ισότιμη αντιμετώπιση.

Κάποτε θα πρέπει να αποβάλλουμε  τα διάφορα σύνδρομα και να αποκτήσουμε πραγματική πατριωτική συνείδηση, ειδικά στις οικονομικές και άλλες σχέσεις με τους σύμμαχους μας και ετάιρους μας στο ΝΑΤΟ ( ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία) .

Οι Αμερικανοί θα επενδύσουν επίσης  άλλα 26 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομής στην ισπανική βάση.

base-moron--644x362

Η ναυτική βάση της Σούδας αξίζει σε χρήμα πολλά περισσότερα από την βάση στην Ισπανία. Μπορεί να μας πει κάποιος πόσα εισπράττει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ για την χρήση της ;

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την  συμφωνία με τις ΗΠΑ, επιτρέποντας  στο στρατό των ΗΠΑ την δημιουργία μιας μόνιμης βάσης στην περιοχή  Moron de la Frontera, κοντά στη Σεβίλλη στη νότια Ισπανία, απελευθερώνοντας την μεταφορά επιπλέον  2.200 Αμερικανούς πεζοναύτες με σκοπό την διενέργεια στρατιωτικών αποστολών στην Αφρική.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από το Ισπανικό Υπουργικό  Συμβούλιο ,  επιτρέποντας στις ΗΠΑ την μεταστάθμευση  μέχρι 3.000 στρατευμάτων  στην αεροπορική βάση Moron, από τους 850 που ήταν εκεί μέχρι σήμερα. Ο αριθμός των  αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών θα  αυξηθεί από 14 έως 40 αεροσκάφη.

Η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ μετακινήθηκε   για πρώτη φορά στην περιοχή  του Moron, τον Απρίλιο του 2013, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη στην  Λιβύη .

Moron_de_la_Frontera_Air_Force_Base_600X400

« Στόχος είναι να συμβάλουμε  στη σταθερότητα της περιοχής και στην  κοινή ασφάλεια στην Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ισπανίας Soraya Saenz de Santamaria,  σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το  πλάνο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι πεζοναύτες θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν αποστολές στην περιοχή της Αφρικής ,  για την προστασία των πρεσβειών τους, εκτελώντας πλήθος αποστολών συμπεριλαμβανομένων των αποστολών διάσωσης και  παρέμβασης  σε συγκρούσεις και ανθρωπιστικές κρίσεις .

Ο Ισπανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι,  οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση της χώρας ότι θα επενδύσουν επιπλέον  26 εκατομμύρια ευρώ  (29.000.000 δολάρια) σε έργα υποδομής στη βάση, μια χειρονομία η οποία θα βοηθήσει την τοπική οικονομία της Ισπανίας, η οποία έχει διέρχεται μια μεγάλη κρίση ανεργίας  αυτή τη στιγμή.

***ρωσικό ΜΜΕ.

pentapostagma.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν