Διεθνή

ΣΟΚ: Το Βατικανό βοηθάει τους Αλβανούς εναντίον των Ορθοδόξων;

ΣΟΚ: Το Βατικανό βοηθάει τους Αλβανούς εναντίον των Ορθοδόξων;

Eφημερίδες της Αλβανίας προκαλούν τη Σερβία και πάλι και αναφέρουν πως η Σερβική πόλη Νις (Νίκαια) ήταν πάντα Αλβανική!
Τα Αλβανικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως οι Σέρβοι έδιωξαν μαζικά τους 100 χιλιάδες αλβανούς και προέβησαν σε εθνοκάθαρση μετά απο συμφωνία Σερβίας- Τουρκίας το 1912.
Στη συνέχεια κατηγορούν την ορθόδοξη εκκλησία της Σερβίας πως άρπαξε τα μοναστήρια που άνηκαν στην Αλβανική Εκκλησία αν και ιστορικά τα γεγονότα συνέβησαν διαφορετικά.
Ο Αλβανός καθηγητής JAKUP KRASNIQI στην ανάλυση του για το Αλβανικό έθνος επεσήμανε την εμπλοκή του Βατικανού αναφέροντας “Μια αρχική ιδέα του αλβανικού έθνους συναντούμε στα τέλη του 17ου αιώνα, ίσως και νωρίτερα.
Ο Ποντίφικας βλέποντας την θρησκευτική επιρροή της Αλβανικής Ορθοδοξίας και τον κίνδυνο αφομοίωσης που υπήρχε από την ελληνική επιρροή, αφού η αλβανική γλώσσα είχε περιορισμένη χρήση μόνο μέσα στο σπίτι, θεώρησε πως έπρεπε να επέμβη δημιουργώντας την Καθολική Εκκλησία.
Έγινε τότε μια μεγάλη προσπάθεια να φέρουν οι καθολικοί την αλβανική γλώσσα έξω από το σπίτι για να αποφύγουν στην αφομοίωση που τους οδηγούσε η ελληνική εκκλησία, και αργότερα το ελληνικό κράτος.
Έτσι άρχισαν αν γράφονται τα θρησκευτικά βιβλία στην αλβανική γλώσσα συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Γραφής”
 
 
Πηγή: voicenews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν