Διεθνή

Στρατηγική να χτυπήσουν την Ρωσία ψάχνουν η Η.Π.Α

Στρατηγική να χτυπήσουν την Ρωσία ψάχνουν η Η.Π.Α

Ομάδα Αμερικανών στρατιωτικών με επικεφαλής  το διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη,Ben Hodges, θα επισκεφθεί κατά τις προσεχείς ημέρες έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, προκειμένου να ερευνήσουν για δημιουργία στρατοπέδων,  για τα αμερικανικά άρματα μάχης και  εγκατάσταση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διερευνήσουμε την περιοχή της Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, προκειμένου να βρούμε τοποθεσίες στις οποίες θα μπορέσουν να μεταφερθούν τεθωρακισμένα οχήματα», ανέφερε ο Αμερικανός στρατηγός, όπως αναφέρει η βουλγαρική εφημερίδα «Σέγκα».
Στην απόφαση αυτή, προς το παρόν είναι άγνωστη η αντίδραση των βουλγαρικών αρχών για την ανάπτυξη αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Βουλγαρία.
Πέρσι, όταν  ο στρατηγός Hodges είχε δηλώσει μια τέτοια πρόθεση, ο επικεφαλής της βουλγαρικής άμυνας, ναύαρχος  Ρούμεν Νικόλοφ έσπευσε να «αρνηθεί» στις Ηνωμένες Πολιτείες την τοποθέτηση στη Βουλγαρία αμερικανικών αρμάτων μάχης.
 
 
Πηγή: echedoros-a.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν