Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Δεν επιτρέπονται αυταπάτες εκ μέρους μας…

Έχω αναφερθεί, στον κίνδυνο που δημιουργεί η άκρως προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και αυτός ο κίνδυνος αφορά την εκ μέρους της δημιουργία ένοπλου επεισοδίου. Οι τελευταίες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, σε συνδυασμό και με τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, οδηγούν απ’ ευθείας στην οδό, που όλοι ή θεωρητικά όλοι, απεύχονται δηλ. στην άμεση πολεμική αναμέτρηση με την Χώρα μας.

της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Οι εκλογές στις ΗΠΑ και ο ασφυκτικός πλέον χρόνος που τις αφορά, ο διαφαινόμενος εκλογικός θρίαμβος του Τ. Μπάϊντεν, η ανοχή που εμπράκτως επιδεικνύει σε προκλητικό βαθμό η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης, το οικονομικό τέλμα της Τουρκικής οικονομίας – σε σημείο να κλέβει ο κόσμος το ψωμί και η στάση του Τούρκου Προέδρου να συμπεριφέρεται έναντι όλων σαν ο Μεγάλος Σουλτάνος της περιοχής, δεν επιτρέπουν περιθώρια παρερμηνείας, ως προς τις άμεσες ενέργειες που θα σημειωθούν.

Η κρίσιμη ώρα για εμάς πλησιάζει και απλώς, η Τουρκία έχει την θεωρητική πολυτέλεια της πρώτης κίνησης. Μια πολυτέλεια όμως, που δεν θα έχει κανέναν ουσιαστικό αντίκτυπο, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη σε κάθε επίπεδο και κυρίως αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο έχουν προβλεφθεί και σχεδιαστεί όλα τα πιθανά και κυρίως απίθανα σενάρια, έχουν γίνει οι αντίστοιχες προετοιμασίες και όλοι και όλα είναι έτοιμοι. Κυρίως, για μία ακόμη φορά υπάρχει και η κατάλληλη ψυχολογία στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός πλήρως καθοριστικό για την συνέχεια.

Οι καλές προθέσεις, τα Συμβούλια στους Οργανισμούς, οι συναντήσεις κλπ δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων και συνεχώς γίνεται εκμετάλλευσή τους από την Τουρκία, για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στις ενέργειές της. Εν προκειμένω, δεν κυριαρχεί η λογική και το Διεθνές Δίκαιο αλλά μόνο οι σκοπιμότητες και η προσπάθεια επιτυχίας του αποτελέσματος. Τα παραδείγματα της Ιστορίας σε ομοειδείς καταστάσεις είναι πολλά και αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για το μέλλον. Δεν επιτρέπονται εκ μέρους μας αυταπάτες, γιατί θα κοστίσουν σε ζωές και σε γη.

Η Κυβέρνηση κάνει προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό έχει θέσει σε γνώση όλης της κοινωνίας την κατάσταση που επικρατεί, ώστε κανένας να μην πει, ότι δεν γνώριζε. Για την Αντιπολίτευση, πέραν των ανακοινώσεων, καλό είναι να μας αναφέρει, τι και γιατί έπραξε όταν ήταν Κυβέρνηση αλλά και κυρίως, τι δεν έπραξε και σήμερα το κρίνει πχ την αναγνώριση στα δώδεκα ναυτικά μίλια. Δεν υπάρχει καιρός για ανούσιες ανακοινώσεις αλλά καιρός για εθνική συστράτευση γύρω από την Κυβέρνηση που έχει τα ηνία της Χώρας και ετοιμότητα σε κάθε επίπεδο.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις