Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Καλημέρα με νέα Κυβέρνηση…

Οι Εκλογές διεξήχθησαν και το αποτέλεσμα – αναμενόμενο σχεδόν για όλους – ανέδειξε τη νέα Κυβέρνηση, η οποία άμεσα καλείται τόσο να συνεχίσει ομαλά την διακυβέρνηση όσο και να εντάξει σε αυτή τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίεςTης Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Ανακοινώθηκαν, επίσης, τα πρόσωπα, τα οποία ανέλαβαν τις υπουργικές θέσεις και ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για το καθ’ ένα απ’ αυτά και την επιλογή τοποθέτησής του.

Η αλήθεια είναι, ότι αρκετοί υπουργοί δημιούργησαν ακούσια με το «καλημέρα» θόρυβο, αλλά θεωρώ, ότι είναι υπερβολικά νωρίς και άνευ ουσίας ο οποιοσδήποτε σχολιασμός. Ακόμη δεν έχουν προλάβει να κάτσουν στις καρέκλες τους! Ας παράξουν έργο και εδώ είμαστε, να το κρίνουμε δημόσια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δημιούργησε δύο ασυνήθιστα δεδομένα δηλ. ανέδειξε αφ’ ενός αυτοδύναμη Κυβέρνηση, μετά από μία δεκαετία και αφ’ ετέρου ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό μπορεί, να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους αλλά οφείλουμε, να το εκλάβουμε ως ένα θετικό στοιχείο της πολιτικής ισορροπίας και του ορθού τρόπου διακυβέρνησης.

Κοινώς, σου δίνω τη δυνατότητα, να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, για το οποίο σε ψήφισα αλλά, αν κάνεις πολλά λάθη, ο πολιτικός σου αντίπαλος βρίσκεται πολύ κοντά σου και εγώ εδώ είμαι και πάλι …

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει τον δρόμο ανοικτό μπροστά του, έχει μάθει από τα σφάλματα της προηγούμενης Κυβέρνησης και απομένει, να αποδείξει τις ικανότητές του στην πράξη. Σωστά και προς τιμή του αρνήθηκε την περίοδο χάριτος στο κυβερνητικό έργο και, αφού ολοκληρωθεί γρήγορα το τυπικό πολιτικό προβλεπόμενο – παραλαβή υπουργείων, νέα Βουλή κλπ –  θα πρέπει, να εφαρμόσει τα μέτρα του, για να νιώσει η κοινωνία τις δικές του μεταρρυθμίσεις και κυρίως, για να εκκινήσει η οικονομία. 

Γιατί καλά και άγια είναι όλα, όμως ο κόσμος στενάζει επί μία δεκαετία από τα οικονομικά προβλήματα και την ένδεια που έχει περιέλθει. Και αυτό είναι κάτι, στο οποίο πλέον δεν συγχωρούνται σφάλματα και καθυστερήσεις. Η καθημερινότητα του πολίτη, που το μεγαλύτερο μέρος της κινείται πέριξ των οικονομικών, πρέπει να απασχολήσει σοβαρότατα την Κυβέρνηση και θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο κριτικής και βαθμολόγησής της.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα Κυβέρνηση, γιατί, πέρα από τις κομματικές πεποιθήσεις, η επιτυχία αυτή θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλο τον λαό και τη χώρα.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν