Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Καναπές: Θα είναι ο νικητής;

Πρέπει, να είναι κάποιος αφελής στον μέγιστο βαθμό, για να μην μπορεί να «διαβάσει» τι κινήσεις της Τουρκίας. Όλα είναι καθαρά και έχουν λεχθεί και αποτυπωθεί με λεπτομέρειες, που δεν χωρούν την όποια αμφισβήτηση. Η Τουρκία έχει προγραμματίσει, έχει ετοιμάσει και θα εφαρμόσει την σύγκρουση με την Ελλάδα.

Tης Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Βήμα προς βήμα υλοποιούνται, όσα θεωρούσαμε απίθανα από την Τουρκία και μάλιστα, παρ’ όλο που πολλές φορές οι «ειδικοί αναλυτές» μας τα είχαν θεωρήσει παράλογα, ακόμη περισσότερα και σε ευρύ κύκλο περιοχών. Ποιος είχε αναλύσει τα δεδομένα στη Συρία ή στην Λιβύη ή τις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας;

Κατά κύριο λόγο, αρκούμαστε σε εσωτερικές αναλύσεις, οι οποίες είτε ικανοποιούν τα πρόθυμα αυτιά είτε σε γενικές γραμμές αναφέρουν κάτι, χωρίς όμως εξειδίκευση ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Τα γεγονότα εξελίσσονται με πιο γρήγορους ρυθμούς, απ’ αυτούς που επιθυμούμε και το ερώτημα είναι, αν είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Και για να είμαστε έτοιμοι, απαιτείται προετοιμασία σε πολλούς τομείς, η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει στην ευρεία κοινωνική πλειοψηφία.

Πρωτίστως, δεν υπάρχει στον ψυχολογικό τομέα και στο υψηλό φρόνημα που είναι απαραίτητα εφόδια. Επίσης, δεν υπάρχει στην σωστή εξειδικευμένη ενημέρωση και ως προς τις ενέργειες που πρέπει ο καθένας να κάνει σε δεδομένη στιγμή. Δεν υπάρχει, μάλλον, ούτε καν σαν σκέψη στους αρμόδιους, να διαταράξουν την «ευδαιμονία» του λαού και ως συνήθως, θα τρέχουν την ύστατη στιγμή.

Μέχρι στιγμής, ο καναπές (υπό την στενή και ευρεία έννοια) είναι ο αδιαφιλονίκητα κερδισμένος, έχοντας βάλει πολύ γερές βάσεις για διατήρηση της κατάστασης αυτής και στο μέλλον. Τίποτα δεν μοιάζει ικανό, να σηκώσει τον πληθυσμό από τον καναπέ του αλλά και τα συνοδευτικά του.

Πολλοί δε συμπολίτες μας έχουν άποψη για όλους και για όλα, σαν απόρροια της σοφίας που έχουν αποκτήσει από τις πολύωρες αναζητήσεις του καναπέ τους. Στο όμορφο αυτό έπιπλο του σπιτιού μοιάζει η σύγχρονη Ελλάδα, να έχει εναποθέσει το μέλλον της σε πολλούς τομείς. Την στιγμή μάλιστα που από απλό οικιακό έπιπλο το έχει αναγάγει σε τρόπο ζωής και σκέψης.

Ο μόνος αντίπαλος του καναπέ αυτή την στιγμή είναι το διαδίκτυο. Και εδώ όμως έχουμε δώσει την λύση: από τον καναπέ λειτουργούμε και το διαδίκτυο και έχουμε ενώσει δύο «τεράστιες δυνάμεις».

Από την πλευρά της η Τουρκία μοιάζει να έχει απαξιώσει πλήρως τους καναπέδες της και έχει σε πλήρη ενσυνείδητη εγρήγορση τον πληθυσμό αλλά και τον στρατό της. Σαφείς επιδιώξεις, σαφής ενημέρωση και σαφείς ενέργειες. Απλά και καθαρά.

Ας μεριμνήσουν οι πολιτικοί μας, ώστε να σηκωθούν πρώτοι από τους καναπέδες τους (στην ευρεία έννοια) και με αποφασιστικότητα να ξεκαθαρίσουν προς κάθε πλευρά, ότι είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι ακόμη και για πόλεμο, παρ’ ότι αυτή η λέξη μοιάζει να προκαλεί γενικευμένη ανατριχίλα.

Από την στιγμή που η Τουρκία θα μπει σε Ελληνικό έδαφος, θα έχουμε πόλεμο. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Και το σωστό είναι, να συνηθίζουμε, να μας αρέσει, γιατί η πραγματικότητα είναι σκληρή και το ίδιο σκληρά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Άλλως, πάνω στον καναπέ θα μας βρουν όλα τα άσχημα και τότε δεν θα έχουμε πλέον την πολυτέλεια της αμπελοφιλοσοφίας.

Και μέχρι οι πολιτικοί μας να φροντίσουν, να αλλάξουν τακτική, ας κλείσουμε τα τηλεπαιχνίδια και τις λοιπές ανοησίες και, για αρχή, ας ανατρέξουμε στον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη. Σίγουρα τότε θα είμαστε στην αρχή του κέρδους.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις