Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Ο «Αλέξης» έμαθε να οδηγεί το τρενάκι…

Ειλικρινά, κανένας μας δεν μπορούσε, να φανταστεί, ότι θα βιώναμε όλα αυτά τα τραγελαφικά, που συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Από πού να αρχίσεις και που να σταματήσεις … και το σίγουρο είναι, ότι το τέρμα αυτής της κατηφόρας δεν έχει έρθει ακόμη.

Σαν κεντρικό πρόσωπο των όσων λαμβάνουν χώρα πρέπει, να τοποθετήσουμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος στην προσπάθειά του να συμμαζέψει το κόμμα του, δεν φείδεται λόγων και έργων. Τι και αν για τέσσερα χρόνια ήταν συγκυβερνήτης με τον Α. Τσίπρα, τι και αν για τέσσερα χρόνια αποφάσιζε και είχε λόγο για όλα, τι και αν για τέσσερα χρόνια το δικό του «χέρι» υπέγραφε τα πάντα και έδωσε την εξουσία στο ΣΥΡΙΖΑ … όλα αυτά πρέπει να ξεχαστούν!

Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίεςΤης Θάλειας Χούντα*

Θα φτάσει μάλιστα στο σημείο, να μας πει, ότι τα ονειρευτήκαμε!

Τώρα, του φταίει ο Ν. Κοτζιάς, του φταίει που του πήραν μέρος της φρουράς του, του φταίει ο «Αλέξης» – αυτός με το τραινάκι -, του φταίει που μένουν οι Υπουργοί του, του φταίνε ό,τι κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Και, θα τους συντρίψει όλους αυτούς, θα τους συμμαζέψει όλους αυτούς, θα τους οδηγήσει στα Δικαστήρια όλους ή επιλεκτικά μερικούς από αυτούς και έως αύριο, κάποιο άλλο «θα» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα προσθέσει στο ρεπερτόριό του.

Μάλλον ο «Αλέξης» έμαθε, να το οδηγεί το τραινάκι και τώρα το έχει πάρει μόνος του και πάει βόλτα … Και στην βόλτα αυτή, έχει πάρει και μερικούς βασικούς από τους ΑΝΕΛ, θα διαλύσει τους ΑΝΕΛ, διέλυσε το ¨Ποτάμι¨ και έπεται το ΚΙΝΑΛ.

Πλέον, όσον αφορά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο όρος «παρθενογέννεση» αποκτά νόημα, αφού τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματός του που τον οδηγούν στην συντριβή, τον υποχρεώνουν καθημερινά να μας απασχολεί, με ό,τι φανταστεί! Ακόμη και τις ¨γκαζόζες¨ επιστράτευσαι!

Για τόσο έξυπνη κίνηση μιλάμε … κανένας άλλος στην πολιτική ιστορία του τόπου δεν την είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα, μέχρι που το έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Το «μπράβο» που του αξίζει, ίσως είναι λίγο και δεν μπορεί, να αποδώσει στο πρόσωπο τις δέουσες τιμές …

Η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία, προσπαθεί από τους ανεξάρτητους βουλευτές να παραμείνει στην εξουσία, κάνει νομικά «κόλπα», για να χρυσώσει το χάπι σε κάποιους που φωνάζουν πολύ και η εν γένει εικόνα της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ουδόλως αρμόζει στη γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Η κοινωνία έχει φτάσει στο σημείο, να γελάει και να οικτίρει τα πολιτικά δρώμενα. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

Για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αρκεί μία απλή ερώτηση: γιατί δεν έφευγες από την κυβέρνηση, πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Και επειδή δεν θέλει, να μας δώσει μία απλή και αληθινή απάντηση, σε αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα, το οποίο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί, δεν μπορεί και να αντιληφθεί, ότι το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας του έχει ακέραιο χρεώσει. Τόσο απλά και τόσο αληθινά!

Απομένει, να επαληθευτούν οι πληροφορίες για έλεγχο του προέδρου των ΑΝΕΛ από το ΚΕΦΟΜΕΠ – έλεγχος του Μεγάλου Πλούτου – για κάποια εκατομμύρια ευρώ!

Γιατί ο «Αλέξης» το πάει “σφαίρα” το τραινάκι … και τώρα που είναι ο μόνος μηχανοδηγός, έχει αυτός τον τελευταίο λόγο

*Δημοσιογράφος

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν