Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Ο Καμμένος ρίχνει τη κυβέρνηση Τσίπρα

Της Θάλειας Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η υπόθεση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιανουσάκη, καταδικασμένου για την υπόθεση του Noor1 δεν είναι το πρώτο και σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο που προκαλεί ο ΥΠΕΘΑ ρίχνοντας σκιές στη πολιτική ζωή του τόπου.
Βέβαια, η στιγμή που έγινε γνωστό μέσα από την εφημερίδα το «Καρφί», προκάλεσε κρίση στο Μέγαρο Μαξίμου δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία της κυβέρνησης, σε μία περίοδο μάλιστα που το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να βρει πολιτικές ισορροπίας μετά τη κακή συμφωνία του eurogroup.
Διάβασα πολλά σχετικά δημοσιεύματα που συγκρίνουν το άρωμα της συγκεκριμένης υπόθεσης με αυτό της Κολομβίας.
Δεν συμφωνώ.
Το άρωμα είναι Σικελιανό. Μυρίζει Cosa nostra και Omerta.
Σε άλλες εποχές, οι κινήσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης θα είχαν συγκλονίσει το σύμπαν. Ακόμα και αν δεν είχαν ρίξει τη κυβέρνηση σίγουρα θα έριχναν τον Υπουργό. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με το απόγειο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως ο Καμμένος λειτούργησε με στόχο την αποκάλυψη στοιχείων στις συναντήσεις του στις φυλακές(!!) καταγράφοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο, την πλήρη ισοπέδωση της διάκρισης των εξουσιών και αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο, κάθε εύνοια που προσφέρει η ασυλία τους.
Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι τα όσα έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο liberal.gr: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρατηρούμε συσσωρευμένες συμπεριφορές αλαζονείας και κυνισμού από τον υπουργό Άμυνας».
Η στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου στον Πάνο Καμμένο που μέσα σε τρεις μήνες απασχόλησε τη δημοσιότητα με α) Τον εορτασμό των γενεθλίων του στο σπίτι του με μουσική συνοδεία τη μπάντα του Στρατού β) τη γραβάτα με τα ανδρικά μόρια γ) τη συνομιλία με τον ισοβίτη και δ) με το χειρισμό στρατιωτικού ελικοπτέρου του Ελληνικού στρατού, είναι πρωτοφανής.
Η στήριξη που δίνει ο κ. Τσίπρας στο κυβερνητικό του συνέταιρο είναι, με μία λέξη, απόλυτη μιας και ο Πάνος Καμμένος αποτελεί το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα, που με τη στήριξη του, του επιτρέπει να μένει γαντζωμένος στην εξουσία.
Η στήριξη όμως του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. είναι διαφορετικού είδους. Αυτή, αποτελεί την ίδια στήριξη που δίνει το σχοινί στον κρεμασμένο μιας και το κυβερνητικό σχήμα χρεώνεται για αυτόν συνεχόμενα χτυπήματα και μάλιστα στον ακρογωνιαίο λίθο της που είναι το πολυδιαφημισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» .
Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος με τη πορεία και τα λεγόμενα του έχει αποδείξει ότι αποτελεί τον κορυφαίο του τυχοδιωκτισμού. Μη σας φανεί παράξενο αν για να εξασφαλίσει ρόλο στην πολιτική ατζέντα των νέων συνθηκών και παράταση της ασυλίας του, συγκρουστεί ακόμα και με το φίλο του Αλέξη σε σημείο που να ρίξει τη κυβέρνηση.
Ο Πάνος θα κάνει οποιαδήποτε αριστεροδεξια ακροβασία -από την αγανάκτηση του για τους ξένους πιστωτές μέχρι τον «ανένδοτο αγώνα» για το όνομα των Σκοπίων- προκειμένου να (ξανά) πετύχει το φαινομενικά ακατόρθωτο..
Να βρίσκεται στα έδρανα και της επόμενης βουλής…

Πηγή: dialogoi.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν