Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Πολιτικές “αλχημείες” χωρίς εθνικό σχέδιο

Η εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πραγματικά έχει υπερβεί κάθε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η απαράμιλλη κόντρα Καμμένου-Κοτζιά, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.

Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίεςΤης δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα

Μια κόντρα, η οποία καλά κρατεί, με την ιδιόμορφη στάση του Πρωθυπουργού να κρατά ισομερείς αποστάσεις , ελέω της εύθραυστης πλέον πολιτικής σχέσης με τον κυβερνητικό εταίρο του.

Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΘΑ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, περί ένδειξης “καλής θέλησης” της Ελληνικής πλευράς, για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς και η πρόταση ενός “plan B” για το Σκοπιανό, ξεσήκωσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων.

Το “plan B” που έριξε στο τραπέζι ο Πάνος Καμμένος, προβλέπει την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τα Σκόπια, την Αλβανία, την Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο χρόνο τη Σερβία. Σκοπός, η δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας, που θα αναχαιτίσει τη Ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια, θωρακίζοντας ταυτόχρονα τα Σκόπια. Όσον αφορά την επίλυση του ονοματολογικού, την παρέπεμψε στο μέλλον.

Είναι γνώριμο χαρακτηριστικό του πολιτικού συγκυβερνήτη του Πρωθυπουργού, να αναστατώνει την ήδη ταραγμένη πολιτική σκηνή αλλά η αλήθεια είναι, ότι μας είχε συνηθίσει να το πράττει αυτό στο εσωτερικό της χώρας. Δυστυχώς με την απρόβλεπτη αυτή κίνησή του σε διεθνές επίπεδο, εύλογα εγείρονται ισχυροί προβληματισμοί.

Άραγε, το σχέδιο που κατέθεσε ο ΥΠΕΘΑ στους Αμερικανούς αξιωματούχους τελούσε σε γνώση του ίδιου του Πρωθυπουργού και του Νίκου Κοτζιά ή αποτελεί ακόμα μια αυθαίρετη πρωτοβουλία του;

Και αν ισχύει το δεύτερο σενάριο, πως μπορεί υπουργός μιας κυβέρνησης, να καταθέτει προτάσεις για τόσο σοβαρά εθνικά θέματα σε διεθνείς συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους, δεσμεύοντας ουσιαστικά τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί πολιτική συνεννόηση, τουλάχιστον, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας; Ούτε συζήτηση να γίνεται για ενημέρωση τουλάχιστον των πολιτικών αρχηγών, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδείξει περίτρανα, ότι ούτε ενημερώνει αλλά ούτε και λαμβάνει υπ’ όψιν τις απόψεις των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Το ιδιότυπο πολιτικό κρεσέντο που λαμβάνει χώρα, είναι αδύνατο να αναλυθεί και να αποκωδικοποιηθεί και δυστυχώς ο Ελληνικός λαός έχει γίνει κοινωνός μιας παράλογης και επικίνδυνης συγκυβέρνησης, η οποία μας οδηγεί με απόλυτη ακρίβεια σε εθνικό και οικονομικό όλεθρο.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν