Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Πολιτική ηρεμία

Όσο ταραγμένη είναι εδώ και καιρό η καθημερινότητά μας εξ’ αιτίας του κορωνοϊού και των άμεσων συνεπειών που υφιστάμεθα, τόσο ήρεμη είναι η πολιτική ζωή του τόπου μεταξύ της Κυβέρνησης και των λοιπών πολιτικών κομμάτων.

Tης Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Είναι άξιο ιδιαίτερης προσοχής το γεγονός, ότι ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν κοντράρει πολιτικά την Κυβέρνηση αλλά τουναντίον, σε πολλά και σοβαρά θέματα που έχουν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, έχει υπερψηφίσει αυτά.

Το μόνο που μας θυμίζει κάποιο πολιτικό διαξιφισμό, είναι οι λίγες περιπτώσεις, όπου ο Α. Τσίπρας κάνει προσωπικές επιθέσεις στον Πρωθυπουργό, χωρίς όμως ουσιαστικό υπόβαθρο αλλά μόνο «για τα πρακτικά».

Και το πιο παράδοξο είναι, ότι ένα και πλέον έτος μετά τις εκλογές η Κυβέρνηση παρουσιάζεται καθ’ όλα συμπαγής και η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη ψάχνεται στο εσωτερικό της.

Πρόσφατα ακόμη παρουσιάστηκαν δύο επιπλέον «τάσεις» ή «συνιστώσες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αντλούν δυναμικό από την υπάρχουσα κομματική δεξαμενή, οι οποίες καλούν σε εσωτερικό διάλογο και οι οποίες δεν έχουν διευκρινίσει με ορισμένο τρόπο σε τι διαφέρουν από τις υπόλοιπες εσωτερικές συνιστώσες, πέραν των όποιων θεωριών.

Πέραν αυτών, ο Α. Τσίπρας έχει να προσπεράσει τον παλαιό και έντονα προβεβλημένο «ενθουσιασμό», που θα έφερνε το νέο, αφού πλέον έχει δοκιμαστεί αλλά και αποδοκιμαστεί σε Κυβερνητική θητεία.

Τουναντίον, το νέο προφίλ που τείνει να εξωτερικευθεί, είναι αυτό του σταθερού αστικού κόμματος, με σαφή προσανατολισμό στους διεθνείς οργανισμούς και ταύτιση στα σοβαρά θέματα διαχείρισης καταστάσεων.

Στο μυαλό του δε, υπάρχει πάντα και το δεδομένο των επόμενων εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική και δεδομένου ότι η περίπτωση αυτοδυναμίας μοιάζει, τουλάχιστον, δύσκολη, πρέπει να δηλώσει έτοιμος για τις όποιες εξελίξεις προκύψουν.

H Κυβέρνηση, αν και έχει έρθει αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις, συνεχίζει με θετικό πρόσημο και ουσιαστικά, χωρίς πολιτικό αντίπαλό. Στο εσωτερικό της υπάρχει η ηρεμία που πρέπει και αυτό βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως το πρωτόγνωρο θέμα του κορωνοϊού.

Με πολλά στο θέμα του χειρισμού μπορεί να διαφωνεί ο οποιοσδήποτε ή να συμφωνεί, όμως η αλήθεια είναι, ότι δεν υπάρχει συγκρίσιμο ίδιο στοιχείο από το παρελθόν. Και όταν κάτι το αντιμετωπίζεις για πρώτη φορά, θα κάνεις και σωστά αλλά θα κάνεις και σφάλματα.

Η πρόσφατη έλευση του εμβολίου θεωρείται σίγουρο, ότι θα επιφέρει την πολυπόθητη ίαση και σε λίγο χρόνο η ζωή θα επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, υπό το πρίσμα όμως των τραυμάτων που θα υφίστανται στην εν γένει κοινωνική και οικονομική διαχείριση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει άριστα την απλή αναλογική που είναι «προ των πυλών», όμως η σταθερότητα που γενικώς εκπέμπει, δίνει και τον ανάλογο τόνο για το επόμενο πολιτικό σκηνικό, όποτε και αν έρθει.

Κινείται μόνος του και άνετα πολιτικά και ως εκ τούτου, έχει την πολυτέλεια, να ρυθμίσει τους κανόνες. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το μόνο που δεν χρειαζόμαστε, είναι ακυβερνησία.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις