Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Προχωράμε στο μέλλον…

Ιανουάριος 2020: μπαίνεις στην Τράπεζα φορώντας μάσκα και γάντια και σε δύο λεπτά έχει έρθει η μισή Αστυνομική δύναμη της πρωτεύουσας, για να σε συλλάβει για ληστεία.

Μάιος 2020: μπαίνεις στην Τράπεζα χωρίς να φοράς μάσκα και γάντια και σε δύο λεπτά έχει έρθει η μισή Αστυνομική δύναμη της πρωτεύουσας, για να σε συλλάβει για προσβολή της δημόσιας υγείας.

Πως αλλάζουν οι καιροί και η καθημερινότητά μας!

Tης Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Είναι αλήθεια, ότι οι ημέρες του κορονοϊού υπήρξαν πρωτόγνωρες για όλους μας και ανέτρεψαν σχεδόν όλα, όσα γνωρίζαμε και είχαμε συνηθίσει, να κάνουμε. Δεν κατόρθωσαν όμως, να ανατρέψουν το πιο πολύτιμο και σημαντικό: την ύπαρξή μας – την ζωή μας. Σαν διακύβευμα δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από την ίδια την ζωή και από αυτό τον αγώνα βγαίνουμε Νικητές.

Ο συνδυασμός που έμοιαζε «απίθανος» δηλ. η πλήρης συνεργασία Πολιτείας και πολιτών, εν τέλει πέτυχε και η Χώρα μας εισέρχεται στην επόμενη φάση, αυτή της χαλάρωσης των μέτρων.

Καλό είναι, να έχουμε κάποια δεδομένα και συγκεκριμένα αφ’ ενός δεν μπορούμε, να έχουμε γνώση εξειδικευμένων επιστημονικών δεδομένων πχ λοιμοξιολογίας και αφ’ ετέρου δεν θα συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας όπως κάναμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Τα δεδομένα αυτά ισχύουν, κάτι σαν θεώρημα που το δέχεσαι αυτούσιο και δεν το συζητάς και απλώς ακολουθείς τους κανόνες που ορίζουν οι αρμόδιοι, οι οποίοι δεν βλάπτουν κανέναν τουναντίον δε, διασφαλίζουν την ζωή μας και την ποιότητά της από ιατρικής απόψεως.

Είναι απλώς ζήτημα συνηθείας, να εντάξουμε στη συμπεριφορά μας τα νέα αυτά δεδομένα, για να συνεχίσουμε στο μέλλον, να πορευόμαστε ασφαλείς και υγιείς.

Έγινε, επίσης, πολύ μεγάλη συζήτηση αναφορικά με τα πολιτικά θεωρητικά συστήματα, όπως τα γνωρίζαμε και κατά πόσο αποδείχτηκε η ορθότητα και η αντοχή τους στην πράξη.

Σε συνάρτηση με την εφαρμοσμένη οικονομία, όπου κάθε πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται, θεωρώ, ότι για πολλά χρόνια θα υπάρξει πεδίο ανάλυσης λαμπρό για τους πολιτικούς φιλοσόφους και στοχαστές.

Σίγουρα, το Κράτος δεν πρέπει να απεμπολήσει το κυριαρχικό του δικαίωμα ελέγχου, εποπτείας και παρεμβάσεως, όπου κριθεί κοινωνικά αναγκαίο, με μόνη σοβαρή συζήτηση ως προς τον βαθμό που θα πράξει αυτά.

Και επειδή πίσω από κάθε ενέργεια κρύβεται κάποιο πρόσωπο, θα ήθελα και πάλι να αναφερθώ στους πραγματικούς ανθρώπους, που ανέδειξε αυτή η κρίση και οι οποίοι πρέπει πλέον να αποτελέσουν τα πρότυπα και να αναδειχθούν.

Όλοι αυτοί που υπερέβαλαν εαυτόν και στάθηκαν στον τομέα τους επί των επάλξεων, δίνοντας όλα τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα που διέθεταν, με μόνο σκοπό να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν