Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

«Θετικό» πολιτικό ισοζύγιο

Πολιτική ηρεμία έχει να παρουσιάσει το χρονικό διάστημα, που διανύουμε και σίγουρα, μόνο ως θετικό χαρακτηρίζεται αυτό το «ασύνηθες» γεγονός για τον τόπο μας.

Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίεςTης Θάλειας Χούντα

Αφ’ ενός η Κυβέρνηση έχει επιταχύνει, ασυνήθιστα για τα δεδομένα που ξέραμε, τους ρυθμούς της ως προς την εκτέλεση του προεκλογικού της προγράμματος και αφ’ ετέρου η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της τόσο ως αντιπολίτευση όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα πολιτική που εν γένει θα ακολουθήσει.

Σε όλα τα υπουργεία υλοποιείται έργο, το οποίο, πέραν των όποιων εσωτερικών διαδικασιών, έχει άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία και την καθημερινότητα του πολίτη, με άμεσο στόχο την απλούστευση και καλυτέρευση των διαδικασιών.

Και το κυριότερο πρόβλημα των τελευταίων ετών ήταν η οικονομία και ο εξ’ αυτής στραγγαλισμός των φορολογουμένων, με άμεσες συνέπειες στην εργασία αλλά και την κάθε οικογένεια.

Οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών έδωσαν κυριολεκτικά ανάσα στον κόσμο και έχουν συμβάλει άμεσα στην προοπτική επανεκκίνησης, κάτι που είναι και το ζητούμενο. Είναι επίσης γεγονός, ότι παρασυρόμαστε εύκολα από αυτά που ακούσαμε και αναμένουμε να γίνουν από Κυβερνητικής πλευράς, λησμονώντας όμως ότι πρόκειται για μία Κυβέρνηση που ακόμη δεν έχει θητεία τριών μηνών.

Ο πρωθυπουργός έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά, η κοινωνία τον πίστεψε και τον εμπιστεύτηκε και απομένει στους Υπουργούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Από τα ελάχιστα θέματα που απασχολούν τη δημοσιότητα και έχουν άμεση σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση, είναι αυτό της NOVARTIS, κυρίως για το πώς έγινε ο νομικός χειρισμός από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα με σκοπό να πληγούν ηθικά και πολιτικά συγκεκριμένα πρόσωπα.

Και όταν, ενδεικτικά, οι καταθέσεις ενός Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταδεικνύουν περίτρανα τους εξωθεσμικούς μηχανισμούς που είχαν στηθεί, ο κάθε απλός πολίτης μπορεί να φανταστεί μόνο το μέγεθος της στοχοποίησης των όποιων αντιπάλων της, που επέτρεψε η  προηγούμενη Κυβέρνηση, να λάβει χώρα.

Η νέα Ηγεσία του Αρείου Πάγου, έχοντας στα θετικά της την άμεση αποδοχή της από σύσσωμο το νομικό κόσμο αλλά και τον πολιτικό, πρέπει να αποδείξει  με την πορεία της, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν εκ νέου πρακτικές προηγουμένων ετών και θα επανέλθει η ηρεμία στον θεσμό αυτό.

Στα τρέχοντα θέματα, το προσφυγικό παραμένει το ένα καυτό ζήτημα και το δεύτερο, η αυξανόμενη ένταση εκ μέρους της Τουρκίας. Και τα δύο είναι πολυσύνθετα, με πολλούς συναφείς φορείς εμπλεκόμενους και πολύ εύκολα μπορεί να εξελιχθούν σε ανεξέλεγκτα.

Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση, η οποία στον χειρισμό της προϋποθέτει τους ανθρώπους αλλά και τα μέσα, με άμεσο στόχο να μην εξαντληθεί κανένα από τα δύο, που ήδη είναι καταπονημένα.

Σε κάθε περίπτωση, για την Κυβέρνηση είναι μονόδρομος η ανοδική πορεία της χώρας και μέχρι σήμερα παρουσιάζεται να γνωρίζει τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίζει στον βαθμό που ο χρόνος, πρωτίστως, επιτρέπει. Για το καλό όλων μας, ας ευχηθούμε, να συνεχιστεί μόνο η όποια θετική πορεία εκ μέρους των κυβερνώντων.

*H Θάλεια Χούντα είναι δημοσιογράφος

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν