Παίζοντας με τη φωτιά για το χατίρι του «Σουλτάνου»

Παίζοντας με τη φωτιά για το χατίρι του «Σουλτάνου»

της Θάλειας Χούντα Το έχω, επανειλημμένως, γράψει. Η Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς πέφτει συνεχώς και αδιαλείπτως σε τεράστιες διπλωματικές γκάφες, οι οποίες υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδας μας. Στη περίπτωση, όμως, των οκτώ Τούρκων αξιωματικών δεν πρόκειται για κάποιου είδους νέα αστοχία του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.  Αντίθετα, οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου αποτελούν κομμάτι μιας

της Θάλειας Χούντα

Το έχω, επανειλημμένως, γράψει. Η Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς πέφτει συνεχώς και αδιαλείπτως σε τεράστιες διπλωματικές γκάφες, οι οποίες υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδας μας.

Στη περίπτωση, όμως, των οκτώ Τούρκων αξιωματικών δεν πρόκειται για κάποιου είδους νέα αστοχία του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.  Αντίθετα, οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου αποτελούν κομμάτι μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, μιας συνειδητής μεθόδευσης.

Ο Α. Τσίπρας, προφανώς, έχει δώσει στον «Σουλτάνο» υποσχέσεις και σε αυτό το θέμα και προσπαθεί, να τις κρατήσει. Έτσι κι αλλιώς, αυτή η πληροφορία (της υπόσχεσης έκδοσης) αν και «έπαιξε» σε πανελληνίου επιπέδου ΜΜΕ ουδέποτε διαψεύστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Μετά το θέμα του Μουφτή στη Θράκη, μια πιθανή έκδοσή των 8, αποτελεί μεγίστη παροχή στήριξης στον Ερντογάν, μιας και η τιμωρία των αξιωματικών θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν αλλά και επίδειξη δύναμης του ισχυρού Ερντογάν έναντι του μονίμως υποχωρούντος Έλληνα Τσίπρα. Έτσι άλλωστε το παρουσίασε και ο τουρκικός Τύπος, κάνοντας λόγο για άτακτη φυγή των Ελλήνων εμπρός στην αποφασιστικότητα των Τούρκων.

Στην Ελληνική πολιτική σκηνή, υπάρχουν, προφανώς,  πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τη ρήση του παλαιού Έλληνα Πρωθυπουργού.

Έτσι, μετά την έντονη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ στη χορήγηση ασύλου στο συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου, το Μέγαρο Μαξίμου, πανικόβλητο, άρχισε να αναζητά το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, για να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης.

Προφανώς, φαίνεται να υπάρχει μια «ειδική σχέση» μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Μια σχέση που, τουλάχιστον με τη λογική, αδυνατώ να εξηγήσω, μιας και τα μόνο ορατά διπλωματικά κέρδη καρπώνονται μονάχα από τη πλευρά της Τουρκίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, για ακόμα μια φορά, παίζει με τη φωτιά, με τους θεσμούς, με την εξωτερική πολιτική και με το Έθνος. Σενάρια εκδόσεως των 8 Τούρκων σε τρίτη χώρα, μιας και η απευθείας έκδοση τους στην Τουρκία έχει απαγορευθεί με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, και από εκεί στη Τουρκία, καθώς και αδυναμία διασφάλισης της σωματικής τους ακεραιότητας, δίνουν και παίρνουν, καθώς το Μαξίμου οικοδομεί διακρατικές σχέσεις ραγιαδισμού.

Μετά, μάλιστα, τη σκληρή ανακοίνωση ένδεκα τέως Προέδρων δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που χαρακτήρισαν «απαραβίαστη» την απόφαση της Δικαιοσύνης, το κυβερνητικό επιτελείο σκαρφίζεται νομικίστικα σενάρια, για να ικανοποιήσουν το χατίρι του Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβερνήσεως, έφθασε στο σημείο, να δηλώσει, ότι «υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την προσφυγική προστασία, για την οποία η Συνθήκη της Γενεύης λέει, ότι απαγορεύεται η χορήγησή της, σε όποιους υπάρχουν υπόνοιες, ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα». Φυσικά, η παραπάνω δήλωση είναι ανυπόστατη και βγαλμένη από το κεφάλι του κ. Τζανακόπουλου, αλλά είναι απόλυτα χρήσιμη, έτσι ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τις Κυβερνητικές βουλές.

Έχω προειδοποιήσει πολλές φορές με τα άρθρα μου για τους κινδύνους, που προκύπτουν από την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Σουλτάνο μέχρι το Σκοπιανό και από τον αλβανικό επεκτατισμό μέχρι τις συμμαχικές μας σχέσεις.

Ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ ως μάντης κακών.

 

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας