Θάλεια Χούντα: Δημοψήφισμα, «αυτό το τρισκατάρατο…»

Θάλεια Χούντα: Δημοψήφισμα, «αυτό το τρισκατάρατο…»

Η «σκιά» του προ τριετίας δημοψηφίσματος έχει πέσει βαριά στην Κυβέρνηση και θα μείνει στην ιστορία, σαν μία από τις μεγαλύτερες μεταστροφές της λαϊκής βούλησης με τα κυβερνητικά «θέλω». Άρθρο της Θάλειας Χούντα Δημοσιογράφος Έχοντας την εμπειρία αυτή στο μυαλό τους ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του, δεν υπήρχε περίπτωση, να διενεργήσουν εκ νέου δημοψήφισμα

Η «σκιά» του προ τριετίας δημοψηφίσματος έχει πέσει βαριά στην Κυβέρνηση και θα μείνει στην ιστορία, σαν μία από τις μεγαλύτερες μεταστροφές της λαϊκής βούλησης με τα κυβερνητικά «θέλω».

Άρθρο της Θάλειας Χούντα
Δημοσιογράφος

Έχοντας την εμπειρία αυτή στο μυαλό τους ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του, δεν υπήρχε περίπτωση, να διενεργήσουν εκ νέου δημοψήφισμα για το θέμα της «συμφωνίας των Πρεσπών» και βρήκαν τον εκ πλαγίου τρόπο, να την υπογράψουν. Η έκφραση γνώμης από τους πολίτες σε σοβαρά εθνικά θέματα πρέπει να περιοριστεί μόνο κατά τις αναγκαίες εκλογικές αναμετρήσεις και αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί, πέραν της σημερινής και τις επόμενες Κυβερνήσεις που θα προκύψουν.

Για να … γλυκάνει δε η κυβέρνηση τις εντυπώσεις, στο νέο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για θέματα τοπικής αρμοδιότητας. Δηλαδή, δεν μας επιτρέπουν σαν πολίτες να εκφέρουμε με την ψήφο μας θέση για τα σοβαρά εθνικά θέματα και μας επιτρέπουν μόνο για τα της γειτονιάς μας.

Συν τοις άλλοις, στην Κυβέρνηση μοιάζουν ακόμη, να μας θεωρούν σαν μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, οι οποίοι θα πάρουμε την καραμέλα που μας χορηγούν τεχνηέντως, θα τους ευχαριστήσουμε και δεν θα ασχοληθούμε με τα κρίσιμα και ουσιαστικά. Και αυτό είναι το χειρότερο όλων, όταν δηλ. οι κυβερνώντες αφ’ ενός απαξιώνουν τον λαό και αφ’ ετέρου έχουν ιδίοις κατατάξει τους εαυτούς τους στην τάξη των έξυπνων, θεωρώντας ότι ζούμε σε προγενέστερες της σύγχρονης εποχές.

Η μόνη τους λύση είναι, να δαιμονοποιήσουν το δημοψήφισμα μέσα σε ένα σοβαροφανές περιτύλιγμα και ταυτοχρόνως τα περί άμεσης δημοκρατίας, εφευρίσκοντας ταυτοχρόνως διάφορους τρόπους για να προσπεράσουν την λαϊκή γνώμη σε σοβαρά εθνικά θέματα.

Πηγή: https://www.iapopsi.gr

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video