Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Αυτοί επιλέγουν ακόμη και τον θάνατό σου

Της Θάλειας Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης πολιτών «Ασφαλής κοινωνία»

Το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ πανηγυρίζει, γιατί στην Μάλτα επήλθε συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της χώρας μας. Μια συμφωνία που εγγίζει τα 3,6 δις ευρώ! Μια συμφωνία που η υλοποίησή της σημαίνει κόψιμο – κι άλλο – των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Κανένα όμως από τα ΜΜΕ αυτά δεν κάνει την απλή ανάλυση, που προκύπτει από τα δεδομένα που οι τελευταίες κυβερνήσεις δημιούργησαν.

1ο. Η διαχείριση των κυβερνήσεων αυτών έφερε την χώρα στην οικονομική καταστροφή.

2ο. Για την υπογραφή των Μνημονίων ξεπούλησαν ως και το υπέδαφος της χώρας.

3ο. Αν φύγουμε από το ευρώ – μας ταλανίζουν το μυαλό – θα πεθάνουμε της πείνας και μας βρουν όλα τα δεινά της υφηλίου.

4ο. Αν μείνουμε στο ευρώ – μετά και την τελευταία συμφωνία – θα πεθάνουμε της πείνας, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις δεν αρκούν ούτε για το φαγητό, πολύ δε περισσότερο για την έμμεση και άμεση φορολογία.

Το μόνο κοινό δεδομένο είναι ο αφανισμός και ο θάνατος των Ελλήνων. Προφανώς, έχει άλλη «χάρη» να πεθαίνεις εντός ευρώ, σε κάνει πιο χαρούμενο και με την πίστη ότι είσαι Ευρωπαίος.

Το κακό είναι, ότι μέχρι σήμερα έχουμε αποδεχτεί τις εγκληματικές αυτές ενέργειες, χωρίς να αντιδράσουμε και όντας βολεμένοι, στον βαθμό του ο καθ’ ένας, στην όποια σιγουριά ακόμη μας δίνει η ελπίδα. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, η μόνη ελπίδα μας είμαστε εμείς και κανένας άλλος.

Αφού νομίζουν ότι δεν μπορούμε να διαλέξουμε την ζωή μας ή την διαλέγουμε μέσω των επιλογών μας στις εκλογές, ας διαλέξουμε, τουλάχιστον, τον θάνατό μας. Είναι το μόνο σίγουρο δικό μας κομμάτι. Και ο θάνατός μας δεν πρέπει να έρθει τόσο απλά. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα μιας ζωής γεμάτης αγώνα και πίστης στα ιδανικά μας. Και ο αγώνας μας δεν έχει σίγουρα τελειώσει, δεν έχει καν ξεκινήσει, αφού η κοινωνική αντίδραση είναι σίγουρο ότι θα ξεσπάσει και με τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που θα πάρει, θα συμπαρασύρει πρώτα απ’ όλα αυτούς που μας οδήγησαν εσκεμμένα εδώ.

Δεν πάει άλλο! Η Ελλάδα είναι όσο πιο κοντά στον τελικό κίνδυνο και δεν έχουμε το δικαίωμα, να καθόμαστε μακάριοι και μοιρολάτρες.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις