Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Αρνητές των πάντων και της λογικής

της Θάλειας Χούντα

Η Χώρα μας αγγίζει τους είκοσι χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό και ακόμη υπάρχουν αρνητές των εμβολίων και αρνητές του ίδιου του κορωνοϊού.

Η κοινωνία μας, σαν συνέπεια των πολύμηνων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διέρχεται μια δοκιμαζόμενη οικονομική περίοδο, η οποία απαιτεί αγαστή συμπόρευση του επιχειρηματικού και του εργατικού δυναμικού της και ακόμη υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι ενάντια σε κάθε λογική αρνούνται τη συνεργασία.

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει σε πολλά και ενώ οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα εν γένει δεδομένα που έχουν προκύψει, ακόμη υπάρχουν αρνητές της πραγματικότητας, οι οποίοι κινούνται στον δικό τους παράλληλο με τον πραγματικό «κόσμο».

Είναι τελικά η «μόδα» της εποχής, να δηλώνεις αρνητής. Δεν έχει σημασία σε τι αλλά γενικά, να αρνείσαι τα πάντα και τους πάντες. Με τι γνώσεις; Μηδενικές έως μηδαμινές σίγουρα, αλλά ποιος νοιάζεται; Με τι σκοπό; Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα: την ατομική προβολή και μέσω αυτής, την έξοδο από την κάθε είδους υπαρξιακή ή επαγγελματική ή οποιαδήποτε άλλη ανυπαρξία.

Σίγουρα, μέσω της ανέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου, θα βρεθούν και κάποιοι άλλοι με τον ίδιο σκοπό και αίφνης, το άτομο γίνεται ομάδα, γεννάται αναίτιο αίσθημα σιγουριάς ή δύναμης λόγω της συλλογικότητας και εκεί αρχίζουν και ενεργοποιούνται άλλα πράγματα. Αν δε, τολμήσεις να εκφέρεις διαφορετική άποψη, ακούς τα γνωστά άγνωστα περί δικαιωμάτων στην άποψη, περί Συντάγματος κλπ.

Είναι σίγουρο, ότι όλοι μας έχουμε γίνει αποδέκτες αρνητικής συμπεριφοράς ακόμη και για τα πιο λογικά πράγματα και τότε, όντως αναρωτιέσαι, ως που θα πάει αυτή η κατάσταση; Το να αρνείσαι την ίδια τη λογική, πέραν του ότι χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, είναι έντονο πρόβλημα και οδηγεί σταθερά σε αδιέξοδο.

Η λογική, αναφέρει τον αριθμό των απωλειών καθώς και την αιτία. Η παράνοια, επιτρέπει όχι την άρνηση του αριθμού αυτού αλλά την προσπάθεια αλλοίωσης της αιτίας που οδήγησε στον αριθμό. Και εκεί, η φαντασία αρχίζει και καλπάζει κατά το δοκούν και τα κάθε είδους σενάρια κάνουν την εμφάνισή τους ακολουθώντας κατά ένα μαγικό τρόπο, το ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο πιο πιστευτό θα γίνει.

Η επίσημη Πολιτεία οφείλει, να επέμβει την στιγμή που τα πράγματα αρχίζουν να αποκτούν διαστάσεις πέραν των επιτρεπτών ορίων και ακόμη περισσότερο, όταν οι διαστάσεις αυτές αποτελούν παράγοντα του αριθμού απωλειών.

Η περιβόητη κοινή λογική, που τώρα έχει ιατρικό περίβλημα λόγω του κορωνοϊού, υπάρχει στην πλειοψηφία, η οποία και ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, ανεξαρτήτως ανησυχιών ή σκέψεων.

Για τους υπόλοιπους, ορθά η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη ενεργοποιούν όσα νομικά έχουν ψηφιστεί και ισχύουν, όχι από τιμωριτική διάθεση αλλά από ιδιαίτερο καθήκον προστασίας της ίδιας της ζωής και της εύρυθμης και συντεταγμένης λειτουργίας της κοινωνίας.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις