Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Είναι θέμα …εθνικής συνείδησης

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Από τα χρόνια της συστάσεως του ελληνικού κράτους είναι ίσως η πρώτη φορά, που βιώνουμε μια τόσο ανθελληνική διακυβέρνηση της χώρας μας από την ίδια την πολιτική ηγεσία, όσον αφορά τα θέματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα, τα τελευταία τριάντα έτη η διαχείρηση της εξωτερικής πολιτικής έχει διαμορφωθεί τόσο από τις αποφάσεις και από τις «πράξεις» απραξίας των κυβερνώντων αυτή την χώρα όσο και από τα γεγονότα που στην κυριολεξία αναταράσσουν την παγκόσμια κοινότητα, δείγμα της παγκοσμιοποίησης την οποία βιώνουμε.
Η τακτική είναι η ίδια από όλους είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ είτε ΚΚΕ είτε ΑΝ.ΕΛ είτε ΧΑ.

Η έλλειψη ορθής και εθνικής διαχείρησης των θεμάτων που άπτονται αποκλειστικά σε τομείς εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας παραμένει ένα ερώτημα δίχως απάντηση.

Η συνεχής και «άνευ όρων» παράδοση των πάντων στα «ξένα χέρια» αποδεικνύει με τον πειστικότερο τρόπο την έλλειψη του εθνικού φρονήματος που πρέπει να διακατέχει το νού και την ψυχή του κάθε Έλληνα, που θέλει να νιώθει πατριώτης και δή εκείνων οι οποίοι με την δική μας ψήφο εκλέχτηκαν στα ανώτερα αξιώματα, για να προστατεύουν τα ιερά και όσια της Πατρίδας.

Άτομα σε συγκεκριμένα κυβερνητικά πόστα και με οριοθετημένους ρόλους «διαπρέπουν» επί καθημερινής βάσεως με την έλλειψη γνώσης του αντικειμένου και της απαιτούμενης εξειδίκευσης για τον χειρισμό των τόσο ειδικών εθνικών θεμάτων.

Η πολιτική μας ηγεσία στερείται της γνώσης του ένδοξου «χθές», δημιουργήματος των ηρωικών μας προγόνων, πολύτιμου καθοδηγητή γαι το σήμερα και προτίστως για το αύριο. Η αλόγιστη διαχείρηση του εθνικού μας πλούτου και της οικονομίας οδηγεί το 2013 να ψελίζουμε τους στίχους του γνωστού άσματος «να ΄τανε το ΄21, χρόνια

http://www.dhmoths.gr/component/content/article/89-articles/5124-einai-thema-ethnikis

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν