Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Εθνική ανεξαρτησία, υπάρχει στην πράξη;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Πριν από λίγες ημέρες ακούσαμε από την Καγκελάριο Μέρκελ, να τονίζει, ότι τα Κράτη που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα και έχουν υπερδανειστεί, δεν μπορούν να έχουν την ανεξαρτησία τους. Μία ωμή και κυνική δήλωση, η οποία αποτυπώνει στην πράξη το δόγμα του «οικονομικού πολέμου», που βιώνουμε.

Αν την δήλωση αυτή την συνδυάσουμε και με το δεδομένο, πλέον, ότι όσα μέτρα και αν ληφθούν, δεν υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα περί πλήρους ανευθυνότητας του πολιτικού συστήματος, τουλάχιστον.
Τα παγκόσμια δεδομένα έχουν αλλάξει και στην Ευρωπαική χερσόνησο η οικονομία
αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο επιτεύξεως σκοπών και κατακτήσεως χωρών. Ο «πολιτισμός» μας δεν επιτρέπει την χρήση οιασδήποτε μορφής όπλων και συστηματικά εθελοτυφλούμε στο δημιούργημα της στρατιάς ανέργων, της έλλειψης οράματος, της απελπισίας. Έχεις το περισσότερο χρήμα; Κυβερνάς τα πάντα!
Στην χώρα μας έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί με ειδικότητα στα οικονομικά και εύλογα αναρωτιόμαστε, γιατί δεν κατάλαβαν που πηγαίνει η κατάσταση, με τον τρόπο που κυβερνούσαν. Αδαείς, δεν μπορούμε να τους πούμε. Ανίκανους, δεν μπορούμε να τους πούμε. Πόσα όμως άλλα χαρακτηριστικά μπορούμε να τους αποδώσουμε; πάρα πολλά εφιαλτικά! Και έπρεπε από μόνα τους τα κόμματα να κάνουν την αυτοκριτική τους, να αλλάξουν οτιδήποτε πρέπει και να προσδιορίσουν τα σφάλματά τους, σφάλματα τραγικά και ανεπανόρθωτα που έχουν στιγματίσει δύο γενιές Ελλήνων – όσες και ένας κανονικός πόλεμος.
Έντονη είναι η συζήτηση για δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος, με την παρουσία πολιτικών προσώπων από το σύνολο των κομμάτων. Ακόμα και τώρα επιμένουν να παίζουν με την νοημοσύνη μας, αφού πιστεύουν ότι έχουμε ξεχάσει το σήμερα και το … πρόβλημά μας είναι η ονομασία του κόμματος και όχι τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν. Θα πρέπει να αναφερθεί απλά, μήπως και γίνει κατανοητό: δοκιμάσατε και αποτύχατε, τα ξεπουλήσατε όλα, οτιδήποτε ιερό και όσιο είχαμε, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφερθεί ακόμα από εσάς είναι να φύγετε. Το ¨νέο¨ στο πολιτικό σύστημα υπάρχει και θα παρουσιαστεί δημόσια σύντομα, μαζί με ωραίες, ρεαλιστικές και πατριωτικές ιδέες και προτάσεις.
Την εθνική μας ανεξαρτησία, το υπέρτατο αγαθό της Πατρίδας και της αυτοδιάθεσης, δεν την χαρίζουμε και αν κάποιοι θεωρούν, ότι την χάσαμε, θα εκπλαγούν από την δύναμη της ψυχής μας, που θα αποτυπωθεί με καινοτόμες λύσεις!

olympia.gr

Αναδημοσιεύσεις του παραπάνω άρθρου:

http://www.mynews.gr/9/2110194/εθνική-ανεξαρτησία-υπάρχει-στην-πράξη
http://www.ethnosnews.com/page/4/
http://www.toxwni.gr/2012/11/ethniki-anexarthsia-uparchei-sthn-praxh/
http://www.newsbase.gr/9/683307/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=859966
http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=19&authid=62&artid=8454
http://a-pistefto.blogspot.gr/2012/11/pics_4026.html
http://emprosdrama.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5887.html
http://gnathion.blogspot.gr/
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/11/2013.html
http://greek-observatory.blogspot.com/2012/11/blog-post_5470.html
http://www.typosline.gr/news/blogs

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν