Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Έχετε… κάποια είδηση;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Η επιλογή του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο σε εργασιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο

Χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι βρέθηκαν ξαφνικά εκτός εργασίας, μαθαίνοντας το νέο την τελευταία στιγμή και διατηρώντας την πανευρωπαϊκή πρωτιά της κυβέρνησης στον τομέα της ανεργίας. Δεν θα κρίνω τους μισθούς που δημοσιοποιήθηκαν, δεν θα κρίνω τις διοικήσεις -πολιτικές ή συντεχνιακές- δεν θα κρίνω αν έγιναν όσα έγιναν καλώς ή κακώς. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της εργασίας, η οποία βασίζεται σε νόμους, δικαιώματα και υποχρεώσεις, οι οποίοι και διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση του εργαζομένου.

Με έχει προβληματίσει όμως η στάση των δημοσιογραφικών φορέων, να μην μεταδίδονται ειδήσεις για αρκετές ημέρες μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, οι εφημερίδες κυκλοφορούν με ειδήσεις, το ραδιόφωνο δεν μεταδίδει ειδήσεις, το διαδίκτυο μεταδίδει ειδήσεις και η τηλεόραση δεν μεταδίδει ειδήσεις. Τι ακριβώς συμβαίνει; Υπάρχει απεργία ή όχι; Από πού μπορεί κάποιος να ενημερωθεί; Και μήπως αυτή η κατάσταση, εξυπηρετεί κάποιους;

Η μή μετάδοση ειδήσεων από τα τηλεοπτικά κανάλια πρέπει να αξιολογηθεί με πολιτικά κριτήρια, αφού η ασκούμενη πολιτική εξυπηρετείται. Οι πάντες έχουν ονοματεπώνυμο και δεν πρέπει να διστάζουμε να το αναφέρουμε, ώστε στο τέλος και κάνοντας τον απολογισμό, να αποδοθούν στον καθένα όσα του αναλογούν. Οι συγκεχυμένες καταστάσεις βοηθούν άνομα συμφέροντα και επειδή βιώνουμε τις βίαιες επιπτώσεις τους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε την συνέχειά τους.

http://dhmoths.gr/component/content/article/89-articles/5187-exete-kapoia

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις