Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Το «καλό παιδί» και οι εκλογές…

Συμπληρώνονται σε λίγο τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης με τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην εξουσία και η αλήθεια είναι, ότι τις ημέρες αυτές γινόμαστε αποδέκτες ενεργειών, που θυμίζουν παλαιότερες εποχές – τις οποίες έσπευδε να στιγματίσει η τότε αντιπολιτευόμενη σήμερα Κυβέρνηση.

Αναδρομικά δίνονται σε μεγάλο αριθμό κοινωνικών ομάδων, περικοπή (τρίτη) συντάξεων δεν θα γίνει, προσλήψεις έχουν ταχθεί άμεσα κλπ. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Εκλογές!

Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίεςTης Θάλειας Χούντα

Μέχρι τέλους του έτους η Κυβέρνηση θα έχει προχωρήσει σε κάθε υλοποίηση παροχών, που έχει σχεδιάσει και τα φετινά Χριστούγεννα για πολλούς συμπολίτες μας θα μοιάζουν με αυτά των ¨αλήστου μνήμης¨ προμνημονιακών εποχών. Έχει ήδη, εδώ και πολύ καιρό, φροντίσει, να γεμίσει τα κρατικά ταμεία και θα παρουσιαστεί σαν ο τέταρτος Μάγος στην Φάτνη.

Το σοβαρό του όλου θέματος είναι, μήπως ο κόσμος ξεχάσει εύκολα και γρήγορα. Και ξεχάσει σοβαρά γεγονότα, όπως ότι ο ίδιος ο κόσμος με την υπερφορολόγηση που έχει υποστεί, είναι αυτός που γέμισε τα κρατικά ταμεία και εν τέλει, θα του επιστραφεί ένα ελάχιστο ποσό από αυτό που έχει ήδη καταβάλλει στο Κράτος.

Μήπως, ο παραλληλισμός με τους Ινδιάνους και τα καθρεφτάκια που τους έδιναν οι πρώτοι Ευρωπαίοι, δεν είναι τόσο μακρινός για τους κυβερνώντες; Μήπως, το ότι θεωρούν, πως με ένα “κέρασμα” θα ξεχάσει ο κόσμος, όλα αυτά που έχει τραβήξει, υποτιμά τον ίδιο τον κόσμο;

Μήπως, το ότι θεωρούν σίγουρο δρόμο την πεπατημένη των παροχών προεκλογικά, δεν εισφέρει τίποτα καινούργιο αλλά παραπέμπει στο παρελθόν; Απομένει να δούμε τις ενέργειες του κόσμου, όταν θα έρθει η ώρα, ώστε τότε να μπορούμε να πούμε, αν έχουν δίκιο οι κυβερνώντες ή όχι.

Ο πρωθυπουργός, από «πολιτικός αντάρτης των πόλεων» έχει γίνει το παγκόσμιο αγαπημένο «παιδί», αφού κατάλαβε τελικά, πως με τις φωνές και τις εξωπραγματικές θέσεις, δεν μπορούσε να συνεχίσει. Και έχουμε το παράδοξο, όλοι να αγαπάνε τον Πρωθυπουργό μας και ο ίδιος ο λαός του – κατά τις δημοσκοπήσεις – να μην τον αγαπάει!

Ό,τι έχουν θελήσει οι δανειστές, το έχουν καταφέρει. Ό,τι έχουν θελήσει οι ΗΠΑ, το έχουν καταφέρει. Δεν περισσεύει και κανένας άλλος…

Έχουμε την «τιμή», να μας κυβερνάει το «Καλό Παιδί»! Ένα έχει απομείνει, να κάνει, ώστε να ολοκληρώσει την θητεία του και αυτό είναι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι ένα τεράστιο θέμα με μέγιστη εθνική σημασία, το οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση να το ανοίξει; και απομένει να το κλείσει κατά τον ιδανικό τρόπο για κάθε ενδιαφερόμενο, πλην υμών.

Με όλα αυτά σε πλήρη εξέλιξη, εκτιμώ, ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν τον Φεβρουάριο 2019.   

Συνδυαστικά δε, με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ δεν θα καταφέρει, να αποκτήσει αυτοδυναμία στα επόμενες εκλογές και θα αναγκαστεί, να προκηρύξει εκλογές εντός του Μαΐου – συμπίπτοντας με τις περιφερειακές, δημοτικές και ευρωεκλογές – οπότε και εφαρμοζομένης της απλής αναλογικής, δεν θα υπάρξει κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στην σύνθεσή της.

Ίσως, σε αυτή την εκτίμηση να κρύβεται και η ημερομηνία των εκλογών. Εναλλακτική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, να μην κατορθώσει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να συμπληρώσουν 180 Βουλευτές αλλά έναν αριθμό που θα επιτρέψει την άτυπη συγκυβέρνηση, οπότε και ο χρόνος των εκλογών θα είναι ο Δεκέμβριος 2019, με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απομένει ευθέως στον λαό, να επιλέξει με την ψήφο του τόσο την επόμενη Κυβέρνησή του όσο και τι μέλλει γενέσθαι με την μεθεπόμενη.

Μέχρι τις εκλογές … «το καλό παιδί» θα συνεχίσει την δοκιμασμένη πεπατημένη!

*Δημοσιογράφος

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν