Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Κρατική αναδιάρθρωση

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Το πολιτικό σύστημα των τελευταίων σαράντα ετών κατόρθωσε, εν τέλει, το ακατόρθωτο. Κλείνει τον κύκλο του, κουβαλώντας στην πλάτη του την

πλήρη υποβάθμιση των κρατικών θεσμών, την πλήρη κοινωνική απαξία και την εθνική υποθήκευση.

 

Δεν υπάρχει Έλληνας, ο οποίος να θεωρεί, ότι με την συνέχεια των ίδιων προσώπων, κομμάτων και ιδεών μπορεί να έχουμε «αύριο» στον τόπο μας. Τόσα χρόνια μας κορόιδευαν, μας είχαν σε μία εικονική πραγματικότητα και όλα αυτά για ίδιον όφελος και για να καλύψουν τις κινήσεις τους και την ανεπάρκειά τους.

Σήμερα έχουμε την δυσμενή πολυτέλεια της πλήρους υποβάθμισης των πάντων και κυρίως της υπόστασής μας ως πολιτών. Υπάρχει άραγε ένας από εμάς, που να θεωρεί, ότι η πολιτεία του συμπεριφέρεται αναλόγως; τον υπολογίζει σαν οντότητα; του διασφαλίζει το αύριο το δικό του και της οικογένειάς του;

Ο καιρός και οι καταστάσεις απαιτούν την πλήρη αναδιάρθρωση του κράτους τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε διοικητικό στο επίπεδο των σχέσεων πολίτη – κράτους. Τα κόμματα πρέπει να κρίνονται σύμφωνα με τα έργα τους και το πρόγραμμά τους. η λογική της υπερψήφισης ενός κόμματος για να «τιμωρήσει» τα άλλα, είναι τραγικό σφάλμα. Η «τιμωρία» δεν χαράσσει πολιτική και δεν δημιουργεί το «αύριο», το μόνο που κάνει, είναι να οδηγεί σε πιο σκοτεινά μονοπάτια και σε πιο δυσβάσταχτες καταστάσεις. Αν κλείσουμε τα μάτια μας και ακούσουμε τους πολιτικούς από τηλεοράσεως να μιλούν, μπορούμε να καταλάβουμε σε πιο χρονικό σημείο είμαστε; σίγουρα όχι, γιατί υπάρχει αυτή η σταθερή και διαχρονική… ανάπτυξη σκέψης, την οποία ακούμε από το 19… έως σήμερα. Μας το λένε ευθέως, ότι δεν μας θεωρούν νοήμονες και πρέπει το ίδιο ευθέως να τους απαντήσουμε, ότι εμείς είμαστε άνθρωποι με γνώση, γνώμη.

http://dhmoths.gr/golden-finder/3435-kratikh-anadiarthrwsh

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν